Ο κατοχικός ηγέτης επιμένει να τορπιλίζει την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης: Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στην ατζέντα, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με γυναίκες μέλη του κλάμπ Λάιονς στα κατεχόμενα. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Δεν έχει ο ίδιος πληροφόρηση πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, ανέφερε στον διευθυντή της Γενί Ντουζέν, Μερτ Οζντάγ ο Ερσίν Τατάρ κληθείς να σχολιάσει πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την περασμένη Παρασκευή με πληροφορίες για το θέμα.

Στις δηλώσεις του προς την τουρκοκυπριακή αντιπολιτευτική εφημερίδα ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες ειδήσεις ότι θα γίνει μια τριμερής συνάντηση, ωστόσο «κάτι τέτοιο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ατζέντα».

Ο κ. Τατάρ είπε ότι θα συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, «αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τριμερή συνάντηση».

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Λευκωσίας: Χείρα βοηθείας για ταϊβανοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου ζητάει η Άγκυρα από ξένους μεσολαβητές, επιδιώκοντας επαναφορά και έγκριση της πρότασης Κανονισμού της Κομισιόν, για απευθείας εμπόριο (διανθισμένης και με απευθείας πτήσεις), που βρίσκεται «παγωμένη» ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως πληροφορείται η «Κ», η Άγκυρα απαιτεί εγγυήσεις από τη διεθνή κοινότητα ότι μια νέα ενδεχόμενη πρωτοβουλία του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού, «θα συνεπάγεται, ανεξαρτήτως κατάληξης, την εκπλήρωση της υποχρέωσης που έχει αναλάβει η Ε.Ε. έναντι της τουρκοκυπριακής κοινότητας, από τον Απρίλιο 2004, για τερματισμό της απομόνωσής της, επιδίωξη που θα συντρέχει με τον απώτερο στόχο της κυριαρχικής ισότητας της παράνομης ‘τδβκ’».

Φάρος στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου η θυσία του Ισαάκ και του Σολωμού, λέει το Προεδρικό Μέγαρο: Αν και οι ηρωομάρτυρες έπεσαν για την απελευθέρωση…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: