Ο Κασσελάκης συγκάλεσε εκτάκτως για σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός»

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, στην αίθουσα της Γερουσία στη Βουλή, Αθήνα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, συνεδριάζει εκτάκτωςσήμερα το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σκιά των εσωκομματικών ρήξεων και των δημόσιων αντιπαραθέσεων των στελεχών του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κασσελάκης με χθεσινή του ανάρτηση σημειώνει ότι «ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός», ενώ προτρέπει «όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους» .

Σημειώνεται πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνεδριάσει πριν τις θερινές διακοπές της Βουλής, την ημέρα της διαγραφής του Παύλου Πολάκη, ενώ ακόμη και χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Κουμουνδούρου δεν είχε αναφερθεί σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάτι που σημαίνει πως η απόφαση ελήφθη από τον κ .Κασσελάκη “εντός ωρών” αργά χθες το μεσημέρι.

Ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στα Χανιά όπου πέραν των επαφών που έχει προγραμματίσει, θα πραγματοποιήσει και τον γάμο του με το Τέιλορ Μάκμπεθ. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επέστρεφε χθες το βράδυ από τα Χανιά στην Αθήνα, ειδικά για την σημερινή συνεδρίαση.

Η σύγκληση της ΚΟ παρότι επισήμως έχει ως θέμα τον προγραμματισμό των δράσεων ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, σαφώς έρχεται στην σκιά της νέας κρίσης και του συνεπακόλουθου «εμφυλίου» που έχει προκύψει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αμφισβήτηση Κασσελάκη από τον διαγραφέντα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρία

Η ανάρτηση Κασσελάκη για το “νοσηρό” κλίμα

 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθύνει έκκληση για εσωκομματικό κατευνασμό σημειώνοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός. Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας.

Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους.

Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ. Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

Ο Πολάκης ανοιχτά εναντίον του Κασσελάκη, πάει για πρόταση μομφής; “Ό,τι χρειαζεται να γίνει, θα γίνει συντεταγμένα μέσα από τα Όργανα”, δηλωσε ο βουλευτής Χανίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: