Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έκανε άνω-κάτω τους Τούρκους και τη Χαμάς: Η Άγκυρα διαψεύδει χωρίς να πείθει για τα τρια δισ. δολάρια του Χανίγιε που κατακρατεί ο Ερντογάν…

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan received Abdul Salam and Hammam Haniyeh, the sons of Hamas Political Bureau Chief Ismail Haniyeh, who was assassinated in Tehran. Erdoğan extended his condolences to Haniyeh’s sons over their father’s death. Photo via Turkish Presidency




Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέρριψαν τα τελευταία, όπως τα χαρακτηρίζουν, “ψέματα” του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο ισλαμιστής Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να μεταβιβάσει την περιουσία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στους υιούς του.

Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν συναντήθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη με τα παιδιά του Χανίγιε.

Σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Ερντογάν, ανέφερε ότι “είναι ψευδής” ο ισχυρισμός του κ. Κατς ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν επέτρεψε τη μεταφορά της περιουσίας του Ισμαήλ Χανίγιε, περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τουρκικές τράπεζες στους γιους του. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Χανίγιε δεν είχε αποταμιεύσεις σε τουρκικές τράπεζες, σε αντίθεση με την καταγγελία του κ. Κατζ, ο οποίος συχνά επιβεβαιώνεται όταν καταγγέλλει την κατοχική Τουρκία και τον Ερντογάν.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι γιοι του Χανίγιε, Abdussalam και Hammam επισκέφτηκαν τον Ερντογάν, ο οποίος “εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το μαρτύριο του πατέρα τους”.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δεν τέθηκε κανένα τέτοιο θέμα», ισχυρίζεται η Διεύθυνση Επικοινωνίας και πρόσθεσε ότι οι εκστρατείες παραπληροφόρησης του Ισραήλ, που στοχεύουν να δικαιολογήσουν τη γενοκτονία του στην Παλαιστίνη και να χειραγωγήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη, δεν πρέπει να πετύχουν.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέρριψε επίσης τις καταγγελίες του κ. Κατζ, χαρακτηρίζοντάς τους «συκοφαντία που προορίζεται για σκοπούς παραπληροφόρησης».

«Αυτά τα ψέματα, που στοχεύουν να αποσπάσουν την προσοχή από τη γενοκτονία που λαμβάνει χώρα στη Γάζα, δεν θα εμποδίσουν την υποστήριξή μας στον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε το υπουργείο.

Από τις 7 Οκτωβρίου, ο Κατς συνηθίζει να δημοσιεύει μηνύματα, που οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν “προκλητικά και τα οποία προσβάλλουν τον Πρόεδρο Ερντογάν και την Τουρκία”.

Πρόσφατα ο Κατζ τον απείλησε γράφοντας ότι ακολούθησε τα βήματα του πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν και ότι πρέπει να θυμάται τι συνέβη στο Ιράκ. Εννοούσε την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεϊν για προδοσία.

Ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι επέκριναν τον κορυφαίο Ισραηλινό διπλωμάτη ότι στόχευσε την Τουρκία για να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας έχουν αυξηθεί απότομα από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, καθώς η Άγκυρα διέκοψε τους εμπορικούς δεσμούς της με το Τελ Αβίβ, με τον Ερντογάν να ανταλλάσσει επανειλημμένες απειλές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στη Γάζα.

Οι υιοί του Ισμαήλ Χανίγιε απαιτούν 3 δισεκ. δολάρια από τον Ερντογάν: Σφοδρή καταγγελία από τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ για τον νεοσουλτάνο και τον πρώην ηγέτη της Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: