Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος ομιλούσε για την Άγκυρα, όχι για τη Λευκωσία: Ξεκαθαρίζει η Αθήνα την παρερμηνεία των δηλώσεων του Γιώργου Γεραπετρίτη




Η παρερμηνεία των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού εξωτερικών, όπου η προφανής δήλωσή του ήταν ότι η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας αφορούσε στην Τουρκία, οδηγώντας το Κυπριακό σε ακινησία και πιο ακραίες θέσεις, υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Τα παραπάνω αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Σημειώνουν και τα εξής:

Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών, σε πεισμα όσων πρεσβεύουν την αδράνεια, θα συνεχίσει, σε πλήρη σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, τη μεγάλη εθνική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα.

Σημειώνουμε ότι την εκτίμηση ότι θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό καθώς «διεθνώς έχει πλέον προτεραιοποιηθεί το θέμα της Κύπρου» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι «τo Kυπριακό είναι ύψιστη πολιτική για την ελληνική εξωτερική πολιτική» αν και παρατήρησε ότι «η τουρκική πλευρά έχει περιέλθει σε πιο ακραία γραμμή».

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, είπε ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι ενιαίες και εκφράζονται από τον πρωθυπουργό, και πώς στόχος της Αθήνας είναι η επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Εμείς δεν διαμορφώνουμε την εξωτερική μας πολιτική και τις εθνικές μας θέσεις με βάση τη συγκυρία» είπε χαρακτηριστικά.

Επιθετικός ο Πρόεδρος της Κύπρου: Εάν η απάντηση του Ερσίν Τατάρ είναι αρνητική πρόκειται για απαξίωση προς τους Τουρκοκύπριους και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: