Ο Ερντογάν, αντί να επιχειρήσει …εισβολή(!), όπως υποσχέθηκε, πάει στη Χάγη: Η Τουρκία προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο εναντίον του Ισραήλ και του Νετανιάχου

The Presidential Cabinet convened under the chairmanship of islamist President Recep Tayyip Erdoğan at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency




Η Τουρκία θα υποβάλει επίσημα την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αίτηση παρέμβασής της στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία, ανακοίνωσε ο ισλαμιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

«H νομική επιτροπή του Κοινοβουλίου μας θα καταθέσει την αίτηση παρέμβασής μας στο Δικαστήριο της Χάγης στις 7 Αυγούστου δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι με τον μαρτυρικό θάνατο του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ξεπεράστηκε ένα νέο όριο στην κρίση της Γάζας.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Δύση και ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «είναι δυστυχώς δέσμιοι του Ισραήλ και μιας χούφτας φανατικών σιωνιστών», τονίζοντας πως οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα που να δημιουργεί ελπίδες.

«Ό,τι και αν κάνει το αιματοβαμμένο δίκτυο γενοκτονίας, δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την αλληλεγγύη της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους προς τον παλαιστινιακό λαό» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως «η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης αυτές τις δύσκολες μέρες που παλεύει για την ύπαρξη της» και είπε πως η ισχυρή Τουρκία θα είναι η εγγύηση της ειρήνης στην περιοχή.

«Η επιθετική στάση της κυβέρνησης Νετανιάχου αφήνει την περιοχή μας αντιμέτωπη με άσχημα σενάρια. Οι δυτικοί πρωταγωνιστές, δυστυχώς, έχουν γίνει δέσμιοι του Ισραήλ», δήλωσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας την αποτυχία των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει δείξει σαφώς ότι σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική της σφαγής, ενώ το Ισραήλ φέρεται να προσπαθεί να εξαπλώσει τη φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή.

Η απόφαση της Τουρκίας να προσφύγει στη Χάγη έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και περιμένει με αγωνία την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία Χανίγια.

Ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ως Τουρκία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε», υποδεικνύοντας ότι η Τουρκία δεν θα μείνει αδρανής.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της Τουρκίας να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις περιφερειακές και διεθνείς υποθέσεις.

Ο Ερντογάν βρίζει και τους Αμερικανούς νομοθέτες: Χειροκρότησαν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου όπως τον Χίτλερ στο Ράιχσταγκ, ισχυρίστηκε ο ισλαμιστής πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: