Νίκη της Εθνικής μπάσκετ 77 -71 έναντι της Αυστραλίας: Θρίλερ με την αναμονή για το αν θα προκριθεί τελικά στους «8» [highlights]

epa11519231 Patty Mills of Australia (C) in action against Giannis Antetokounmpo of Greece during the Men’s Basketball Group A match between Australia and Greece in the Paris 2024 Olympic Games, at the Pierre Mauroy Stadium in Villeneuve-d’Ascq, France, 02 August 2024. EPA/ALEX PLAVEVSKI




Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει επί της Αυστραλίας με σκορ 71-77 και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «8», στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα και των άλλων ομίλων και τη διαφορά πόντων που θα έχουν οι ομάδες, αναμένοντας και το παιχνίδι Καναδάς – Ισπανία (18:15, ΕΡΤ1), με την εθνική μας να αναμένει νίκη του Καναδά.

  • Η μεγάλη διαφορά που είχε στο ημίχρονο, μειώθηκε στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά η εθνική μας διατήρησε το προβάδισμα και κατέκτησε τη νίκη.
  • Η εθνική θέλει νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας για να είναι 3η και την ίδια ώρα θα περιμένει και το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα Σερβία-Νότιο Σουδάν (3/8, 22:00).
  • Με τη διαφορά 6 πόντων και αν ο Καναδάς επικρατήσει της Ισπανίας, η εθνική μας θα τερματίσει τρίτη στον όμιλο, ελπίζοντας πως με την ολοκλήρωση των αγώνων στα άλλα δύο γκρουπ θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες για να συνεχίσει στα προημιτελικά.

Με +8 θα ήταν μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των τριών ομίλων και στην οκτάδα… αλλά για δύο πόντους θα παραμείνει σε αναμονή…

Η εθνική έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ στον πιο κρίσιμο αγώνα της για να παραμείνει «ζωντανή» απέναντι στην πανίσχυρη Αυστραλία.

Προηγήθηκε ακόμη και με +19 (36-55 με την έναρξη της 3ης περιόδου), αλλά εν τέλει νίκησε με 77-71, μετά από άστοχο τρίποντο του Καλάθη στα 2΄΄ και τώρα πρέπει να περιμένει… για να μάθει αν προκρίνεται στους «8» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ.




 

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-53, 50-62, 71-77

Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Κοζλόβσκις (Λετονία), Μπατίστα (Πουέρτο Ρίκο)

 

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπράιαν Γκοορτζιάν): Ντάνιελς 11 (2), Γκίντεϊ 9 (1), Μιλς 13 (3), Γκριν, Ντελαβιντόβα 3 (1), Έξουμ 6 (1), Λάντεϊλ 17, Κέι 6, ΜακΒέιφ 3 (1), Μάγκνεϊ 3, Ριθ

 

ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Ουόκαπ 18 (4), Λαρεντζάκης, Μωραϊτης, Τολιόπουλος 13 (1), Καλάθης 7 (1), Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης 2, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Παπανικολάου 1, Αντετοκούνμπο 20 (1), Μήτογλου 13 (1)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Συγχαρητήρια της κ. Σακελλαροπούλου στους 4 κωπηλάτες για τα δυο χάλκινα μετάλλια: Μας έδωσαν μεγάλη χαρά, δήλωσε η Πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: