Να γιατρέψουμε τις πληγές μας, να τερματιστεί η κατοχή εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου: Ο Κωνσταντίνος Κόμπος μίλησε και με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος. Φωτογραφία από το Υπoυργείο Εξωτερικών via Facebook




Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σε ανάρτησή του στο «Χ» ο Υπουργός έγραψε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο και να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μια λύση, πάντα και αποκλειστικά, σύμφωνα με το πλαίσιο του ΟΗΕ».

«Δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο και να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μια λύση, πάντα και αποκλειστικά, σύμφωνα με το πλαίσιο του ΟΗΕ. Ας τερματίσουμε την κατοχή, να γιατρέψουμε τις πληγές, να ζήσουμε μαζί με ειρήνη. Φτάνει.Yeter. Enough», έγραψε ο κ. Κόμπος.

Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος είχε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη με τον ομόλογό του από τη Σαουδική Αραβία κατά την οποία συζήτησε τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Κόμπος και ο κ. Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ συμφώνησαν στην επείγουσα ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση και για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αναφέρει μια ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο «X».

Συζητήθηκαν επίσης βήματα για την περαιτέρω ενίσχυση των ισχυρών διμερών σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, καθώς και οι σχέσεις Ε.Ε. – Σαουδικής Αραβίας.

Οι Βρυξέλλες προσκάλεσαν τον Χακάν Φιντάν στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις 29 Αυγούστου: Μία περίεργη και ακατανόητη απόφαση…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: