Να αφήσουν τους Απόδημους ήσυχους: Απαράδεκτο λάθος να τους επιβάλουν δήλωση υπέρ της φιλοτουρκικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας για την Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ομιλεί στη δεξίωση προς τιμήν των συνέδρων του Παγκόσμιου Συνεδρίου Διασποράς. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ, PIO




Ήταν μεγάλος λάθος να επιβάλει η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Απόδημους μας, που ζουν και δημιουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Ελλάδα και άλλες χώρες, την υποστήριξη της φιλοτουρκικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ).

Απ’ ότι γνωρίζω στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι Απόδημοι τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης της Κύπρου. Θυμίζω ότι αυτή η όμορφη λέξη, η απελευθέρωση, αντικαταστάθηκε με τη λέξη επανένωση, που κρύβει πάνω απ’ όλα την απαράδεκτη Διζωνική.

Δεν γίνεται, ένας Φίλιπ Κρίστοφερ, που παλεύει 50 χρόνια για να επιστρέψει στην κατεχόμενη Κερύνεια, να αναγκάζεται να βάζει την υπογραφή του σε ένα κατάπτυστο κείμενο υπέρ της φιλοτουρκικής λύσης. Και το έκανε για να μην φανεί ότι οι Απόδημοι βρίσκονται απέναντι στην κυπριακή κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Κύπριοι που διαμένουν στο εξωτερικό -ιδιαίτερα οι Απόδημοι της Αμερικής-, την θεωρούν αυτό που είναι:

  • Μία διευθέτηση που ευεργετεί τα τουρκικά στρατηγικά σχέδια με την υπαγωγή της Μεγαλονήσου στη σφαίρα επιρροής της κατοχικής δύναμης.

Οι Απόδημοι πρέπει να συνεχίσουν τον όμορφο αγώνα τους για την Κύπρο χωρίς να εμπλέκονται στην πολιτική και κομματική κατάσταση του τόπου. Διαφορετικά θα γίνουν όπως τους άλλους: «Δορυφόροι» του γνωστού κομματικού διεφθαρμένου συστήματος.

Κατά τα άλλα, το συνέδριο των Αποδήμων, στην 50η μαύρη επέτειος της άνανδρης τουρκικής εισβολής ήταν το πιο αποτυχημένο. Η υπεύθυνη του υπουργείου Εξωτερικών απλά δεν γνωρίζει, ούτε μπορεί…

ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΕΑ: Άβυσσος η ψυχή του Κύπριου προέδρου της ΑΧΕΠΑ, της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης που ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, εκτός των ελληνικών εθνικών θεμάτων (Κύπρος, Αιγαίο και άλλα ανοικτά μέτωπα του Ελληνισμού).

Ο κ. Σάββας Τσίβικος ενοχλήθηκε με τις αλήθειες που γράψαμε και για τον ίδιο και για την οργάνωση, της οποίας είναι πρόεδρος. Είναι άλλο η δική του εθνική δράση και άλλο της ΑΧΕΠΑ. Εντελώς δύο διαφορετικά πράγματα. Εάν αποφάσιζε ο ίδιος για την οργάνωση, η ΑΧΕΠΑ θα ήταν ένας εκ των πλεόν πατριωτικών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αλήθεια να λέγεται…

Αυτά και εις το επανιδείν στην ηρωική Ίνια, όπου οι άνθρωποι σέβονται φιλίες και κοινούς εθνικούς αγώνες. Που θα πάει; Κάποια στιγμή θα ξαναβρεί το δρόμο του…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Σάββας Τσίβικος φυσικά και πρωτοπορεί στους εθνικούς αγώνες της Ομογένειας μας: Αλλά, όσο και να τον πικραίνει, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την ΑΧΕΠΑ… (video)

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε στα συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών και δεν είδε ούτε τον Τραμπ ούτε την Κάμαλα: Ναι, τόση επιτυχία! Η προσευχή των δύο λεπτών…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: