Μοναχικό δελφίνι που ψάχνει απεγνωσμένα σεξουαλικό σύντροφο εξαπολύει επιθέσεις σε ανθρώπους: 18 περιστατικά με κολυμβητές σε παραθαλάσσια πόλη της Ιαπωνίας

FILE PHOTO: epa08382370 A Dolphin swims EPA/ERDEM SAHIN




Ένα μοναχικό και δυνητικά σεξουαλικά απογοητευμένο δελφίνι φαίνεται πως είναι υπεύθυνο για την αύξηση των επιθέσεων σε κολυμβητές σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ιαπωνίας.

Το ρινοδέλφινο πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από 18 επιθέσεις κοντά στην πόλη Mihama μέχρι στιγμής φέτος.

Μεταξύ άλλων δάγκωσε ένα παιδί ηλικίας δημοτικού σχολείου με αποτέλεσμα να χρειαστεί τουλάχιστον 20 ράμματα στο δάχτυλό του.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ανάλογες επιθέσεις πέρυσι , μεταξύ των οποίων ένας κολυμβητής υπέστη κάταγμα στα πλευρά.  Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε σε επίθεση το 2022.

Τα  περιστατικά αυτά οδήγησαν τις αρχές σε προειδοποιήσεις προς τους πολίτες στις οποίες αναφέρουν ότι τα θηλαστικά όχι μόνο μπορούν  «να σας δαγκώσουν με τα κοφτερά τους δόντια και να σας προκαλέσουν αιμορραγία», αλλά μπορούν επίσης «να σας σύρουν στη θάλασσα, κάτι που θα μπορούσε να είναι απειλητικό για τη ζωή σας».

Παρά τη φήμη τους ως φιλικά ζώα, οι επιθέσεις των δελφινιών μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Το 1994, ένα δελφίνι στη Βραζιλία επιτέθηκε σε δύο άνδρες κολυμβητές που προσπάθησαν να το καβαλήσουν, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλο. Το δελφίνι, με το παρατσούκλι Tião, πιστεύεται ότι είχε τραυματίσει τουλάχιστον 22 ανθρώπους πριν από αυτό το περιστατικό.

Ο Tadamichi Morisaka, καθηγητής κητολογίας στο Πανεπιστήμιο Mie της Ιαπωνίας, είπε ότι το ραχιαίο πτερύγιο ενός δελφινιού που εντοπίστηκε να δαγκώνει τα δάχτυλα ενός ανθρώπου σε μια παραλία στην Tsuruga – μια πόλη λιμάνι δίπλα στη Mihama – ταίριαζε με αυτό ενός δελφινιού μήκους 2,5 μέτρων που παρατηρήθηκε στα ανοιχτά της επαρχίαςFukui. πέρυσι.

  • Το ραχιαίο πτερύγιο είναι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα ενός δελφινιού, καθώς το καθένα έχει διακριτικές εγκοπές, ραβδώσεις και χρωματισμό.

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι πρόκειται για το ίδιο δελφίνι, καθώς τα τραύματα στο ουραίο πτερύγιο είναι παρόμοια με εκείνα των δελφινιών που εμφανίστηκαν στα ανοιχτά της ακτής πέρυσι, και είναι σπάνιο τα δελφίνια, που συνήθως κινούνται σε ομάδες, να είναι μόνα τους. για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο καθηγητής Morisaka στο NHK.

Πρόσθεσε ότι τα αρσενικά ρινοδέλφινα επικοινωνούν «παίζοντας-δαγκώνοντας το ένα το άλλο». «Δεν προσπαθούν να τραυματίσουν ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιούν τον τρόπο επικοινωνίας των δελφινιών με τους ανθρώπους», είπε.

Άλλοι επιστήμονες έχουν διατυπώσει  διάφορες θεωρίες για τον πιθανό λόγο που το ίδιο πλάσμα μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις – συμπεριλαμβανομένης της επιθυμίας για σεξ.

«Τα ρινοδέλφινα είναι άκρως κοινωνικά ζώα και αυτή η κοινωνικότητα μπορεί να εκφραστεί με ιδιαίτερους σωματικούς τρόπους», είπε ο Δρ Σάιμον Άλεν, βιολόγος και ερευνητής.

  • “Ακριβώς όπως στους ανθρώπους και σε άλλα κοινωνικά ζώα, οι ορμονικές διακυμάνσεις, η σεξουαλική απογοήτευση ή η επιθυμία για κυριαρχία μπορεί να οδηγήσουν το δελφίνι να τραυματίσει τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρά. Δεδομένου ότι είναι τόσο ισχυρά ζώα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό στους ανθρώπους.”

Ο Δρ Άλεν πρόσθεσε ότι το δελφίνι μπορεί να «εξορίστηκε από τη δική του κοινότητα και να αναζητά εναλλακτική συντροφιά».

Ο Δρ Ματίας Χόφμαν – Κουντ , ειδικός σε θαλάσσια θηλαστικά στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, είπε ότι το δελφίνι θα μπορούσε επίσης να δρα για δική του άμυνα.

«Τις περισσότερες φορές, από την εμπειρία μου, αυτή είναι περισσότερο μια αμυντική συμπεριφορά όταν οι άνθρωποι πλησιάζουν αυτά τα δελφίνια και δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν», είπε, αναφερόμενος σε περιστατικά ανθρώπων που προσπαθούν να καβαλήσουν τα ζώα.

«Επομένως, δεν είναι περίεργο που τα ζώα στη συνέχεια γίνονται επιθετικά ή τουλάχιστον προστατευτικά έναντι των ανθρώπων στο νερό», πρόσθεσε.

Θα μπορούσε επίσης να είναι ότι το δελφίνι είχε προηγουμένως μια κακή συνάντηση με έναν άνθρωπο και τώρα προβάλλει αυτή τη σχέση σε άλλους ανθρώπους που συναντά, είπε ο Δρ Χόφμαν – Κουντ.

«Έχουν καλή μνήμη, παρόμοια με του ελέφαντα που θυμάται ποιος τον κακομεταχειρίστηκε στο παρελθόν»,  κατέληξε.

 

Με πληροφορίες από BBC

Super/Man- Η Ιστορία του Κρίστοφερ Ριβ: Στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ του επικού ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του θρυλικού ηθοποιού που ταυτίστηκε με τον Superman

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: