Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Μπουρίνια και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προειδοποίηση για τις παραλίες

FILE PHOTO: Πλημμυρισμένος δρόμος από βροχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, για βροχές και καταιγίδες έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, περίπου στις 12:15 το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Πάτρας.

Σύμφωνα με το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, στην Πελοπόννησο προβλέπονται να εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες και όπως τόνισε: «τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι αύριο ίσως είναι εντονότερη η καταιγίδα στην Αττική, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι 5-6 το απόγευμα, θα έχουμε δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια».

Στο επίκεντρο των φαινομένων θα είναι η Στερεά αλλά και η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος, πρόσθεσε ο κ. Κολυδάς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Βόλος λόγω των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό κόλπο: «Καραντίνα» ενός μήνα για τις συνέπειες της θαλάσσιας ρύπανσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: