Μια τσογλανοπαρέα κάνει κριτική και δημιουργεί εντυπώσεις σαν να βρίσκεται σε μεταμεσονύχτιο ριάλιτι σόου: Το άδειο τους πρόσωπο η Κύπρος το πληρώνει…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΑΛΕΚΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Προφανώς ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει τη δική του, προσωπική ατζέντα. Ίσως για την ηγεσία του κόμματός του, για τις εκλογές του 2028 ή για κάτι που δεν μπορούν να σκεφτούν τα φτωχά μας μυαλά.

Εμφανίζεται, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καταθέτοντας την… ώριμη άποψή του σαν να είναι ο Μακάριος, ο Κληρίδης ή ο Κυπριανού. Έσχατη παρέμβαση η ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, τον οποίο κατηγόρησε πως «ενάμιση χρόνο τώρα, δημιουργεί διαρκώς φαντασιώσεις σχετικά με το Κυπριακό».

Αναφέρθηκε επίσης σε λαϊκισμό, καθώς και στο ότι ο Πρόεδρος «έχει επιλέξει να μιλά αντί να πράττει, να σχολιάζει τα προβλήματα ως εξωτερικός παρατηρητής αντί να τα επιλύει ως υπεύθυνος ηγέτης, και να ασχολείται αποκλειστικά με την εικόνα του αντί να επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της οδυνηρής πραγματικότητας σχετικά με το εθνικό μας θέμα».

Τον κάλεσε δε να αντιληφθεί, με αφορμή το φιάσκο της Τριμερούς στη Νέα Υόρκη, πως το εθνικό θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αναθέτουμε σε επικοινωνιολόγους.

  • «Συνιστώ, λοιπόν, στον κ. Χριστοδουλίδη, από καθαρή έγνοια για την πατρίδα και μακριά από προσωπικές σκοπιμότητες, να ξεφύγει από τον κύκλο της εντυπωσιοθηρίας και της ανέξοδης προσωπικής προβολής», υπογράμμισε στην τρομερή του ανακοίνωση.

Ανακοίνωση η οποία θα μπορούσε να αφορά πολλούς ηγέτες και ηγετίσκους αυτού του τόπου, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του βουλευτή του ΔΗΣΥ. Η δε σκληρή πραγματικότητα για την οποία λέει πως αγωνιά ο κύριος Νεοφύτου είναι και αποτέλεσμα μιας πολύχρονης και διακομματικής πολιτικής, της πολιτικής της ήττας, η οποία επίσης έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Μπορεί, λοιπόν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης να δημιουργεί διαρκώς φαντασιώσεις σχετικά με το Κυπριακό, αλλά το κάνει κατά το παράδειγμα τόσο των προκατόχων του όσο και των περισσότερων κομματικών αρχηγών, πρώην και νυν.

Ηγέτες και ηγετίσκοι, εδώ και πολλά πολλά χρόνια, βρίσκονται σε ένα παρατεταμένο παιχνίδι εντυπώσεων, χωρίς να έχουν πλάνο απεγκλωβισμού από τα τουρκικά αδιέξοδα και δεν το παραδέχονται κιόλας.

Στο διά ταύτα, το άρθρο δεν γράφεται για να καταγγείλει την ανακοίνωση του Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά όλους αυτούς που πέρασαν και συνεχίζουν να λαϊκίζουν εις βάρος της Κύπρου και του λαού της. Όλους αυτούς, πρόεδρους, κομματάρχες, διπλωμάτες, υπουργούς, βουλευτές, οι οποίοι αυτοπροβάλλουν τη δήθεν αγωνία τους για τον τόπο, αλλά το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι να συνεχιστεί η ίδια ανέξοδη και καταστροφική πολιτική που συμπλήρωσε μισό αιώνα.

Το μόνο που έχουν να προτείνουν, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είναι περισσότερες υποχωρήσεις και περισσότερο συμβιβασμό, λες και βοήθησε η πολιτική του κατευνασμού όλα αυτά τα χρόνια, η εμμονική πολιτική της διχοτομικής ΔΔΟ και του νέου απαρτχάιντ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το άδειο τους πρόσωπο η Κύπρος το πληρώνει, έστω κι αν ο ένας νομίζει πως είναι πιο χρήσιμος από τον άλλον.

  • Ο τόπος μας πληρώνει εξυπνάδες περί ρεαλισμού, παλιού και νέου, κληριδικής σχολής, οδυνηρού συμβιβασμού και διευθέτησης, εμπλοκή της ΕΕ στις συνομιλίες, βελούδινου διαζυγίου, πράγματα τα οποία απλώς χρυσώνουν το χάπι της τουρκοποίησης και γελοιοποιούν την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Κύπρος πληρώνει τις φαιδρότητες περί κατάστασης «win-win», την ώρα που η Τουρκία δεν αρνήθηκε ποτέ τον σκοπό της:

Κυριαρχία στον βορρά, συγκυριαρχία στον νότο. Εν ολίγοις, επί των ερειπίων της πενηντάχρονης πολιτικής της ήττας, μια παρέα –«μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική»- δημιουργεί εντυπώσεις σαν να βρίσκεται σε μεταμεσονύχτιο ριάλιτι σόου και όχι σε μια πατρίδα υπό κατοχή.

Και έτσι, «στο κενό μας προχωρά η Τουρκία, τόσο άνετα».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι ηττημένες ηγεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αισθάνονται την ευθύνη, ούτε ντροπή: Ο Τάσος, ο Σολωμός, οι Αττίλες δολοφόνοι τους και οι άθλιοι της Λευκωσίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: