Μετά το πρώτο του βιβλίο, ο Κιάνου Ριβς κάνει ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ: Ο Καναδός ηθοποιός μοιάζει να ξεπέρασε τις τραγικές απώλειες, ωστόσο σκέφτεται τον θάνατο «όλη την ώρα» [video]

FILE PHOTO US actor Keanu Reeves arrives at the UK Premiere of John Wick Chapter 4 at Cineworld Leicester Square in London, Britain, 06 March 2023. EPA/TOLGA AKMEN




Το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ θα κάνει ο Κιάνου Ριβς στην παράσταση «Waiting for Godot» (Περιμένοντας τον Γκοντό) του Σάμιουελ Μπέκετ.

Το έργο, σε σκηνοθεσία Τζέιμι Λόιντ θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ το φθινόπωρο του 2025. Ο Ριβς θα υποδυθεί τον Εστραγκόν και ο συμπρωταγωνιστής του στο «Bill & Ted’s Excellent Adventure» Άλεξ Γουίντερ θα υποδυθεί τον Βλαντιμίρ στην αναβίωση του έργου του Ιρλανδού δραματουργού.

Ο Ριβς είναι γνωστός για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στη σειρά John Wick, τις ταινίες Matrix, Dangerous Liaisons, Something’s Gotta Give, Parenthood και πολλές άλλες.

Ο Καναδός ηθοποιός έγινε φίλος με τον Γουίντερ μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Bill & Ted’s Excellent Adventure».

Ο Γουίντερ ολοκλήρωσε πρόσφατα την παραγωγή της ταινίας «Adulthood», την οποία σκηνοθέτησε. Έχει επίσης σκηνοθετήσει τα ντοκιμαντέρ The YouTube Effect, Zappa, Showbiz Kids και The Panama Papers.

Το «Waiting for Godot του Beckett» είναι ένα φιλοσοφικό έργο στο οποίο οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες συμμετέχουν σε συζητήσεις και συναντούν άλλους περαστικούς, ενώ περιμένουν έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Γκοντό. Το έργο παρουσιάστηκε στο Μπρόντγουεϊ τέσσερις φορές, με πιο πρόσφατη την παραγωγή του 2013-14 με πρωταγωνιστές τους Ίαν ΜακΚέλαν και Πάτρικ Στιούαρτ.

«Σκέφτομαι τον θάνατο όλη την ώρα»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε συνέντευξη στο BBC News για την προώθηση του νέου του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας, “The Book of Elsewhere”, o Ριβς εξομολογήθηκε ότι σκέφτεται «όλη την ώρα τον θάνατο».

«Υπάρχει κάτι τελικά στη δημιουργική διαδικασία που προέρχεται από τον πόνο», πρόσθεσε ο ηθοποιός. Σε συνεργασία με την China Miéville, το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός πολεμιστή που έχει δει εκατοντάδες πολιτισμούς να έρχονται και να φεύγουν, αλλά που δεν μπορεί να σκοτωθεί, παρά το γεγονός ότι επιθυμεί το αντίθετο.

Βασισμένο στη σειρά κόμικς “BRZRKR” του Ριβς, έχει έναν πρωταγωνιστή με θεληματικό σαγόνι, καστανά μαλλιά και μια ζωή γεμάτη απώλειες. Οι ομοιότητες με τον Ριβς δεν έχουν περάσει απαρατήρητες, αν και ο ηθοποιός έχει τη δική του μυθική ιστορία.

Γεννημένος στη Βηρυττό στον Λίβανο, μετακόμισε πολύ νωρίς. Η μητέρα του ήταν ένα showgirl απο τη Βρετανία, που έγινε σχεδιάστρια κοστουμιών. Ο πατέρας του ήταν επιστήμονας με καταγωγη από Κίνα και Χαβάη. Εγκατέλειψε την οικογένειά τους όταν ο Κιάνου ήταν μόλις 3 ετών. Ακολούθησαν διάφοροι πατριοί και ο ίδιος μέχρι να ολοκληρώσει το Λύκειο είχε αλλάξει αρκετά σχολεία. Αμέσως μετά την αποφοίτηση, ασχολήθηκε με την υποκριτική. 

Η μεγάλη του επιτυχία ήρθε το 1989 με μια εμβληματική κωμωδία. Περίπου την εποχή που γυριζόταν η ταινία, παραλίγο να πεθάνει σε ατύχημα με μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Topanga Canyon του Λος Άντζελες. Έμεινε ξαπλωμένος στον δρόμο για μισή ώρα μέχρι να φτάσει βοήθεια. Κάποια στιγμή, ένα φορτηγό πέρασε με ταχύτητα και πέρασε πάνω από το βγαλμένο κράνος, καθώς ήταν ξαπλωμένος εκεί. «Θυμάμαι να λέω: Θα πεθάνω», είπε αργότερα στο Rolling Stone.

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη απώλεια της ζωής του

Το 1999 γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία του– «The Matrix» – αλλά και τη μεγαλύτερη απώλειά του.

Η σύντροφός του Τζένιφερ Σιμ ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν γέννησε την κόρη τους, Αβα. Το μωρό γεννήθηκε νεκρό. Οι δυο τους έβγαιναν μόνο ένα χρόνο περίπου, αλλά ήταν βαθιά ερωτευμένοι, όπως έλεγαν οι άνθρωποι από το περιβάλλον του. Όμως, η σχέση τους δεν μπόρεσε να αντέξει την τραγωδία. Χώρισαν λίγες εβδομάδες αργότερα, αν και παρέμειναν κοντά ο ένας με τον άλλον.

Το 2001, η Σιμ συγκρούστηκε σε πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα αφού είχε διασκεδάσει στο σπίτι του Marilyn Manson. Πετάχτηκε κυριολεκτικά από το Jeep Cherokee της από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και υπέστη θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι. Ήταν μόλις 28 χρόνων.

Ο Ριβς ελάχιστα σχολίασε τον θάνατό της εκείνη την εποχή. Πέντε χρόνια αργότερα, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Parade, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ποτέ ο ίδιος μετά τον θάνατό της. “Η θλίψη αλλάζει μορφή, αλλά δεν τελειώνει ποτέ”, είπε. «Οι άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις και να πεις: Έφυγε και είμαι καλύτερα. Κάνουν λάθος».

Ήταν 41 ετών τη στιγμή που έδωσε τη συνέντευξη και δήλωσε ότι εξακολουθούσε να ελπίζει να αποκτήσει τη δική του οικογένεια κάποια στιγμή. «Θέλω να παντρευτώ. Θέλω να κάνω παιδιά. Αυτό είναι στην κορυφή του βουνού. Πρέπει πρώτα να ανέβω στο βουνό. Θα το κάνω. Απλά δώσε μου λίγο χρόνο» είχε πει, αλλά αυτή η επιθυμία δεν έχει πραγματοποιηθεί καθώς σήμερα, στα 59 του παραμένει χωρίς σύζυγο και παιδιά. Τα τελευταία χρόνια είναι σε σχέση με την 53χρονη σήμερα Αλεξάντρα Γκραντ και μοιαζει πιο ευτυχισμένος και γαλήνιος από ποτέ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Η Αρχαία Ολυμπία κρύβει και άλλα μυστικά: Αποκαλύπτεται το Γυμνάσιο, οικοδομήθηκε τον 2ο αι. π.Χ. και εκεί προπονούνταν οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: