Μαίνεται η πυρκαγιά στους Φούρνους Ικαρίας: Ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ * Μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με συνεχείς αναζωπυρώσεις

FILE PHOTO: Πυροσβεστικές δυνάμεις σε μέτωπο πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς




Μαίνεται, από το μεσημέρι του Σαββάτου, η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών Ικαρίας.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να έχουν ένταση, πολλές φορές και 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα και εθελοντές.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες κράτησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς διευθύνσεις δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις με αποκορύφωμα μια σοβαρή αναζωπύρωση στις 4 το πρωί  πάνω από την περιοχή του οικισμού Καμάρι.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη, και προχώρησε προς το Καμάρι όπου το Σάββατο το μεσημέρι, εστάλη προληπτικά, μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, μέχρι το Σάββατο το βράδυ, είχαν μεταφερθεί με σκάφη, από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά, 19 άτομα.

 

 

“Με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι ποινές για τους εμπρηστές από πρόθεση φτάνουν τα 20 χρόνια κάθειρξη”: Ανάρτηση του Κικίλια για τη σύλληψη του 80χρονου στα Γλυκά Νερά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: