Μαριονέτα των ΗΠΑ η Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μόσχα: Ρώσοι αξιωματούχοι «βλέπουν» αμερικανικό δάκτυλο τόσο στην επίθεση στον Nord Stream όσο και στην εισβολή στο Κουρσκ

FILE PHOTO A handout photo made available by the Swedish Coast Guard and taken from the Swedish Coast Guard aircraft shows the small gas leak from Nord stream 2 in the Swedish economic zone in the Baltic Sea, Sweden, 28 September 2022 (issued 29 September 2022). Swedish coast guard on 29 September confirmed a fourth gas leak on the Nord Stream pipelines. EPA/SWEDISH COAST GUARD / HANDOUT MANDATORY CREDIT: SWEDISH COAST GUARD HANDOUT




Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, ο Ανατόλι Αντόνοφ, έκρινε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν θα είχε επιτεθεί στους αγωγούς αερίου Nord Stream αν δεν είχε την σιωπηρή έγκριση των ΗΠΑ, διαμηνύοντας πως η Μόσχα θα βρει και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Η εφημερίδα Wall Street Journal υποστήριξε χθες Πέμπτη ότι ο τότε επικεφαλής του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας, ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, έδωσε πράσινο φως για να γίνει η επίθεση τον Μάιο του 2022, παρά την προειδοποίηση της CIA στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην προχωρήσει.

«Επιδιώκουν να επιρρίψουν όλη την ευθύνη στις ουκρανικές μαριονέτες τους», σχολίασε ο κ. Αντόνοφ. «Θα επιδιώξουμε να εξακριβώσουμε ποιοι είναι οι αληθινοί δράστες της βομβιστικής επίθεσης και να τους τιμωρήσουμε», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Άμεσα αναμιγμένες στο σχεδιασμό της επίθεσης στο Κουρσκ

Εξάλλου, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε σήμερα ότι η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία και η Δύση είναι άμεσα αναμιγμένες στο σχεδιασμό της επίθεσης της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Ο Πατρούσεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια, υποστήριξε πως δηλώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν είναι αναμιγμένες στην επίθεση δεν είναι αληθείς.

«Η επιχείρηση στην περιφέρεια του Κουρσκ είχε επίσης σχεδιασθεί με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και δυτικών ειδικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Πατρούσεφ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Οι δηλώσεις από την ηγεσία των ΗΠΑ ότι δεν είναι αναμιγμένη στα εγκλήματα του Κιέβου στην περιφέρεια του Κουρσκ δεν είναι αληθείς … Χωρίς τη συμμετοχή και την άμεση υποστήριξή τους, το Κίεβο δεν θα είχε ριψοκινδυνεύσει στο ρωσικό έδαφος».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως η Ουκρανία δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για την επιδρομή της και ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει καμιά ανάμιξη στην επιχείρηση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσιοποίησε εικόνες βίντεο που δείχνουν αμερικανικά όπλα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS
Μόσχα, Ρωσία

 

To Κίεβο διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στη δολιοφθορά στον Nord Steam: «Απόλυτη ανοησία» χαρακτηρίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμβουλος του Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: