«Maria»: Έκλαψε η Αντζολίνα Τζολί και πάει… για Όσκαρ * Την χειροκροτούσαν όρθιοι επί 8 λεπτά ως Μαρία Κάλλας στην Βενετία [videos]

epa11571882 US actor Angelina Jolie arrives for the premiere of ‘Maria’ during the 81st Venice Film Festival, in Venice, Italy, 29 August 2024. The movie is presented in the official competition ‘Venezia 81’ at the festival running from 28 August to 07 September 2024. EPA/ETTORE FERRARI




Η Αντζελίνα Τζολί βίωσε μια άκρως  συγκινητική εμπειρία στο Φεστιβάλ Βενετίας χθες βράδυ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παρακολούθησε την παγκόσμια πρώτη της νέας ταινίας «Μαρία» στην οποία πρωταγωνιστεί,  στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας όπου την επιδοκίμασαν με επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα μετά την προβολή.

  • Λέγεται ότι όρθιο το κοινό χειροκροτούσε επί οκτώ λεπτά.

Η Τζολί εθεάθη να κατεβαίνει τα σκαλιά της αίθουσας εν μέσω καταιγιστικών επευφημιών και να σκουπίζει τα δάκρυα από το πρόσωπό της.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Pablo Larraín, μαζί με τα μέλη του καστ της ταινίας «Maria», Alba Rohrwacher και Pierfrancesco Favino, βρέθηκαν επίσης στην πρεμιέρα.

Το «Maria» είναι βιογραφική ταινία με πρωταγωνίστρια την Τζολί ως Μαρία Κάλλας, την μεγάλη ντίβα  της όπερας στον κόσμο.

  • Η ταινία διαδραματίζεται στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970 και αφηγείται την τραγική και πολυτάραχη ζωή της Κάλλας εξιστορώντας τις τελευταίες της μέρες.

Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει καθώς φαίνεται υποψηφιότητα για Όσκαρ μετά την πρεμιέρα της στη Βενετία.

  • Ο Larraín σκηνοθέτησε στο παρελθόν το «Jackie» το 2016 με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν ως Ζακλίν Κένεντι – Ωνάσης,  και το «Spencer» το 2021 με την Κρίστεν Στιούαρτ,  ως πριγκίπισσα Νταϊάνα. Και οι δύο ηθοποιοί κέρδισαν υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ερμηνείες τους.

Λίγες ώρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας η 49χρονη σταρ δήλωσε στο Associated Press:  «Νιώθω απίστευτα τυχερή που γνώρισα με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο αυτή τη γυναίκα. Μπορώ να πω ότι μπόρεσα να μπω για λίγο στον πυρήνα της. Πραγματικά, νοιάζομαι βαθιά γι’ αυτήν. Νομίζω ότι θα την έχω στην καρδιά μου, σαν μία φίλη από άλλη ζωή».

Η Τζολί εκπαιδεύτηκε φωνητικά επί σχεδόν 7 μήνες, για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της ντίβας της όπερας. Τα τραγούδια στην ταινία είναι μία μίξη της φωνής διάσημης ηθοποιού και της πραγματικής φωνής της Μαρίας Κάλλας. 

 

Στο κόκκινο χαλί, η Τζολί εμφανίστηκε σαν ντίβα του παλιού Χόλιγουντ με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Pablo Larrain, να την υποδέχεται συγκινημένος.

Την Τετάρτη, το Netflix ανακοίνωσε ότι το “Maria” θα προβληθεί στο streamer αργότερα.

Με πληροφορίες από CNN

 

Ελπίζω να με θυμάστε! Ζω από τύχη, μόνο αυτό θα σας πω: Ο Δημήτρης Σταρόβας για το εγκεφαλικό και την περιπέτεια της υγείας του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: