Μάχη της Λευκωσίας με σφετεριστές ελληνοκυπριακών περιουσιών: Υπό διερεύνηση πολλές υποθέσεις… Ο νέος παράνομος “πρέσβης” έχει οικονομικά συμφέροντα…

Ο παράνομος “πρέσβης” της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, Γιασίν Εκρέμ Σερίμ (Α) με τον γαμπρό του Ερντογάν, υπουργό Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ. Φωτογραφία από Yasin Ekrem Serim, via Facebook




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Το ακανθώδες θέμα του περιουσιακού επιχειρείται από τουρκικής πλευράς να επιβληθεί διά των τετελεσμένων. Μέσα από την οικοδομική ανάπτυξη σε ελληνοκυπριακή γη και με παράνομες αγοραπωλησίες.

Στόχος της κατοχικής πλευράς είναι να διαμορφώσει μη αναστρέψιμα τετελεσμένα.  Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια με την κυπριακή πλευρά να παρακολουθεί και να διαμαρτύρεται.

Τον τελευταίο χρόνο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δρομολογήσει δράσεις αποτροπής. Πώς; Με τη δίωξη σφετεριστών ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες,  «τρέχει» η διερεύνηση πολλών υποθέσεων αναφορικά με το σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες αφορούν σε αυτή τη φάση πωλητές και μεσάζοντες και μέχρι στιγμής μόνο ξένους υπηκόους.

  • Στη μεγάλη εικόνα, όπως συναφώς πληροφορούμαστε, είναι και αγοραστές, κάποιοι εκ των οποίων στις πρώτες υποθέσεις χρησιμοποιούνται ως μάρτυρες κατηγορίας. Υπενθυμίζεται πως ένας Τουρκοεβραίος βρίσκεται υπό κράτηση όπως και μια Γερμανίδα.

Οι κινήσεις της κυπριακής κυβέρνησης για αντιμετώπιση του σφετερισμού περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τουρκική πλευρά.

Έχουν ανησυχήσει εργολάβοι, εταιρείες ανάπτυξης γης, μεσίτες αλλά όλοι εκείνοι, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν κλεμμένες περιουσίες. Πέραν τούτου υπάρχει και ανησυχία για τις συλλήψεις σφετεριστών. Και τίθεται συνεχώς το ερώτημα, ποιου θα είναι η σειρά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα αξιολογείται τόσο από την Άγκυρα, Προεδρία και υπουργείο Εξωτερικών. όσο και από το κατοχικό καθεστώς. Το ζήτημα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τέως λεγόμενο πρέσβη της Τουρκίας στα κατεχόμενα μετά από εντολές της Άγκυρας ενώ τη σκυτάλη έχει πάρει και ο νυν «πρέσβης».

Ο τελευταίος έχει, όπως φαίνεται και προσωπικό ενδιαφέρον καθώς έχει επενδύσει σε ακίνητα στα κατεχόμενα. Εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος έχουν αγοράσει κτίρια σε διάφορες περιοχές των κατεχομένων.

Στην Άγκυρα μελετούν διάφορες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( ΕΔΑΔ) τόσο σε σχέση με την Κύπρο όσο και ευρύτερα.

  • Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει και από δηλώσεις του πρώην διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής πλευράς, Κουντρέτ Οζερσάι, οι σχέσεις του οποίου με την Άγκυρα είναι γνωστές, η κατοχική πλευρά επενδύει στην Επιτροπή Αποζημιώσεων.

Επιχειρεί να αναδείξει αυτή την οδό. Αυτό υποδεικνύει γενικά η τουρκική πλευρά προς ξένους συνομιλητές της. Ζητούν να πιεστεί η Κυπριακή Δημοκρατία να εγκαταλείψει την τακτική των διώξεων και να περιοριστεί στη λεγόμενη Επιτροπή.

Όχι τυχαία- και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη τούτο για τη συνέχεια- ο  Οζερσάι επιχείρησε να αναδείξει και τα «δικαιώματα» των σφετεριστών και επικαλείται και αποφάσεις του ΕΔΑΔ ενώ βάζει στην εξίσωση και τις τουρκοκυπριακές περιουσίες στις περιοχές, τις οποίες ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δώρα με δόσεις ζητά η Άγκυρα για να συναινέσει σε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό: Όλο το παρασκήνιο του τουρκικού «όχι» στην τριμερή της Νέας Υόρκης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ομελέτα χωρίς να σπάσουμε αυγά δεν γίνεται: Η Τουρκία βολεύεται με την πεπατημένη στο Κυπριακό… Ο Αττίλας δεν φεύγει μέσω του κατευνασμού…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: