«Είναι τιμή και προνόμιο να προπονώ αυτήν την ομάδα», δηλώνει ο υπερήφανος Αντσελότι: Ο ήλιος δεν δύει ποτέ στην αυτοκρατορία του μεγάλου προπονητή [βίντεο]

Real Madrid’s head coach Carlo Ancelotti reacts during the UEFA Super Cup soccer match between Real Madrid and Atalanta BC at PGE Narodowy Stadium in Warsaw, Poland, 14 August 2024. EPA/Piotr Nowak POLAND OUT




Όπως γράψει χαρακτηριστικά σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ειπώθηκε για τον βασιλιά Κάρολο Ε’ «ότι ο ήλιος δεν έδυε ποτέ στην αυτοκρατορία του. Και τελικά, έτσι είναι και για τον Αντσελότι.»

Κατέκτησε το πρωτάθλημα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει ήδη πέντε Champions League, από χθες κατέχει και το ρεκόρ για τα UEFA Super Cup (πέντε). Μάλιστα αυτός ο τελευταίος θρίαμβος τον καθιστά τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ισάξιο του Μιγκέλ Μουνιόθ, με 14 τίτλους.

«Είναι τιμή και προνόμιο να προπονώ αυτήν την ομάδα. Ήταν ένας καλός αγώνας, η Αταλάντα μας έκανε να υποφέρουμε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε χώρο και κέρδισε μονομαχίες, αλλά όταν έπεσε η πίεση βρήκαμε περισσότερο χώρο μπροστά και οι επιθετικοί είναι πολύ δυνατοί», είπε ο Κάρλο Αντσελότι .

Το τελευταίο Super Cup που κατέκτησε, εξάλλου, ιταλική ομάδα ήταν η Μίλαν το 2007, με αρχηγό τον ίδιο:

«Το θυμάμαι καλά. Αλλά σκέφτομαι πόση δυσκολία μας έβαλε η Αταλάντα tου Γκασπερίνι, είναι πραγματικά σαν να πηγαίνουμε στον οδοντίατρο. Οι παίκτες ήταν λίγο νευρικοί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου γιατί δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό. ήθελαν να κάνουν υπομονή, γιατί οι αντίπαλοι είναι πολύ οργανωμένοι».

Το μυστικό για να συνυπάρχουν η τρίαινα των ονείρων του Βινίσιους, του Μπαπέ και του Ροντρίγκο είναι πιο απλό από όσο ίσως κάποιος μπορεί να φανταστεί:

«Η κινητικότητα μπροστά είναι θεμελιώδης, δεν με νοιάζει πού παίζουν, αλλά ότι καταλαμβάνουν καλά τη θέση τους και ανακτούν την μπάλα αμέσως. Και το κατάφεραν. Ο Μπέλιγχαμ είναι μεγάλος πρωταθλητής, είχε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και προπονείται μόλις επτά ημέρες. Είπα επίσης στον Φεντερίκο (Βαλβέρδε) ότι ήταν περίεργο που ήταν μπροστά στο τέρμα, γιατί με τους επιθετικούς που έχουμε θα έπρεπε να μείνει λίγο πιο πίσω».

Ο Κιλιάν Μπαπέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Ρεάλ εναντίον της Αταλάντα: “Βασίλισσα” και στο Super Cup, το έκτο τρόπαιο για την ομάδα της Μαδρίτης, στη Βαρσοβία… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: