Η ομάδα που παλεύει για την Κύπρο μας… Ο Παγκύπριος-Ελευθέρια κατέκτησε το Εθνικό Κύπελλο των ΗΠΑ: Κυριάρχησε στον τελικό με 6-0 επί της Torrent του Μιλγουόκι, στο Σικάγο

Ο Παγκύπριος Νέας Υόρκης τιμά το όνομα της Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φωτογραφία από τον Παγκύπριο




Η ομάδα της Κυπριακής Ομογένειας της Νέας Υόρκης Παγκύπριος-Ελευθέρια (New York Pancyprian Freedoms) διεκδίκησε τον τίτλο του Εθνικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών με μια εμφατική νίκη 6-0 επί του Milwaukee Torrent FC στον τελικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Πανεπιστημίου του Βόρειου Ιλινόις.

Αυτή η ιστορική νίκη προσθέτει έναν ακόμη τίτλο κύρους στη διακοσμημένη ιστορία του συλλόγου, ενισχύοντας την φήμη της ως μία από τις πιο διάσημες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας.

Ο θρίαμβος των Παγκύπριων εξασφαλίζει τη θέση τους ως η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε επίσημα στο Open Cup 2025. Αυτή η πρόκριση είναι η όγδοη για την ομάδα από το 1995, επιδεικνύοντας τη σταθερή της αριστεία στο άθλημα.

Το Εθνικό Κύπελλο Ερασιτεχνών, που διοργανώνεται από την Ένωση Ποδοσφαίρου Ενηλίκων των ΗΠΑ (USASA), στέφει έναν εθνικό πρωταθλητή κάθε χρόνο μεταξύ των πρωταθλητών τεσσάρων περιοχών σε όλη τη χώρα.

Η φετινή νίκη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς συμπίπτει με την 100η επέτειο του τουρνουά και την 50ή επέτειο από την ίδρυση των New York Pancyprian Freedoms.

“Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη του εθνικού κυπέλλου στον λαό της Κύπρου που αγωνίζεται για ελευθερία και δικαιοσύνη. Το θάρρος και η ανθεκτικότητά τους μας εμπνέουν καθημερινά”, δήλωσε ο Philip Christopher, Πρόεδρος, New York Pancyprian Freedoms.

“Σε αυτή τη στιγμή θριάμβου, και εμείς θυμηθείτε τον αείμνηστο πρώην παίκτη και υποστηρικτή μας, τον Κωνσταντίνο Ιορδάνου, του οποίου το πνεύμα παραμένει μαζί μας αυτή η νίκη είναι για εκείνον και όλους τους υποστηρικτές μας».

Οι New York Pancyprian Freedoms, τρεις φορές πρωταθλητής US Open Cup (1980, 1982, 1983), έχουν τώρα μια κληρονομιά που συναγωνίζεται αυτή της DC United της Major League Soccer, με μόνο οκτώ ομάδες στη χώρα να κατέχουν περισσότερους τίτλους US Open Cup. Επιπλέον, ο σύλλογος έχει κερδίσει στο παρελθόν το Εθνικό Όπεν Ερασιτεχνών (Κύπελλο Βέρνερ Φρίκερ) το 2008, το 2010 και το 2011. Οι Παγκύπριοι είναι η μόνη ομάδα που έχει κατακτήσει το Κύπελλο Όπεν ΗΠΑ, το Εθνικό Κύπελλο Ερασιτεχνών και το Εθνικό Όπεν Ερασιτεχνών.

Το ταξίδι προς τον εθνικό τίτλο ήταν μάρτυρας των Παγκύπριων Ελευθεριών που κέρδισαν το Κύπελλο Ερασιτεχνών USASA Region I, θριάμβευσαν επί των Hoboken FC 1912, Newtown Pride FC, Providence City FC και εξασφάλισαν τον περιφερειακό τελικό εναντίον του Christos FC του Maryland. Η υπεροχή τους φάνηκε περαιτέρω στους εθνικούς ημιτελικούς, όπου νίκησαν την Tobacco Road FC της Βόρειας Καρολίνας με επιβλητική νίκη 5-1.

Στον τελικό κόντρα στην Milwaukee Torrent FC, οι Παγκύπριοι Freedoms παρουσίασαν εξαιρετική εμφάνιση, με γκολ από τους Junior Rosero, Sebastian Ruiz Restrepo, Joe Holland και Rafael Bustamante. Αυτή η αποφασιστική νίκη επισημάνθηκε από τους Joe Holland, Junior Rosero, Sebastian Ruiz Restrepo και James Thristino που ισοφάρισαν τη Χρυσή Παπούτσια του Εθνικού Κυπέλλου Ερασιτεχνών σημειώνοντας ο καθένας από πέντε γκολ.

“Αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα της δουλειάς, της αφοσίωσης και του ταλέντου των παικτών μας. Έδειξαν απίστευτη ικανότητα και αποφασιστικότητα σε όλο το τουρνουά”, δήλωσε ο Πάνος Ονησιφόρου, Head Coach, New York Pancyprian Freedoms, “Είμαι πολύ περήφανος για την απόδοσή τους και τον τρόπο που εκπροσωπούν τον σύλλογό μας και την ιστορία μας».

Ο θρίαμβος των New York Pancyprian Freedoms στο Εθνικό Κύπελλο Ερασιτεχνών είναι μια γιορτή της ιστορικής τους ιστορίας και μια πολλά υποσχόμενη ένδειξη για ακόμη περισσότερες επιτυχίες που θα ακολουθήσουν καθώς προετοιμάζονται για το Open Cup του 2025.

New York Pancyprian Freedoms Capture 100th National Amateur Cup with Dominant Performance: This team honors Cyprus in the United States

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: