Η μεγάλη βραδιά του Τιμ Γουόλς: Καυστικός έναντι του Τραμπ, τον αποκάλεσε «παράξενο» και «επικίνδυνο»* Η εμφάνιση – έκπληξη της Οπρα στο συνέδριο των Δημοκρατικών [videos]

Governor of Minnesota and Democratic Vice Presidential nominee Tim Walz reacts to the audience during the third night of the Democratic National Convention (DNC) at the United Center in Chicago, Illinois, USA, 21 August 2024. EPA/JUSTIN LANE




Με μια σύντομη αλλά καυστική ομιλία στην οποία καταφέρθηκε εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως «παράξενου» και «επικίνδυνου» αποδέχθηκε επισήμως το βράδυ της Τετάρτης το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την αντιπροεδρία ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς.

Παράλληλα, ξεδίπλωσε τις μεσοδυτικές ρίζες ως απόδειξη της ευρείας απήχησης του ψηφοδελτίου στους ψηφοφόρους.

«Είμαι έτοιμος να γυρίσω σελίδα σε αυτούς τους τύπους», είπε ο Γουόλς αναφερόμενος στον Ντόναλτ Τραμπ και τον γερουσιαστή Τζέι ΝτιΒανς, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το αξίωμα του αντιπροέδρου. Τους κατηγόρησε ότι επιδιώκουν μια ατζέντα που θα ωφελήσει μόνο τους «πλουσιότερους και πιο ακραίους» ανθρώπους της χώρας.

Governor of Minnesota and Democratic Vice Presidential nominee Tim Walz reacts to the audience during the third night of the Democratic National Convention (DNC) at the United Center in Chicago, Illinois, USA, 21 August 2024. EPA/JUSTIN LANE

«Είναι μια ατζέντα που κανείς δεν ζήτησε», είπε. «Είναι μια ατζέντα που δεν κάνει τίποτα για τους γείτονές μας που έχουν ανάγκη. Είναι παράξενο; Απολύτως, απολύτως. Αλλά είναι επίσης λάθος. Και είναι επικίνδυνο».

Πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου, ο οποίος δεν είχε καμία ιδέα από προεκλογικές συγκεντρώσεις μέχρι που τον επέλεξε η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις για να είναι ο υποψήφιος σύντροφός της, ο Γουόλς επέδειξε την ενέργεια που τον τοποθέτησε ακριβώς στο εθνικό προσκήνιο, σχολιάζουν οι ΝΥΤ. Η ομιλία ήταν η μεγαλύτερη δοκιμασία για τον ευδιάθετο αλλά αθυρόστομο κυβερνήτη. Στις 15 ημέρες από τότε που εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο, ο Γουόλς τα έβαλε με προθυμία με τον Τραμπ με ένα μείγμα καυστικού σαρκασμού και πνευματώδους σχολιασμού, ενώ υπερασπίστηκε τον εαυτό του απέναντι στις επιθέσεις των Ρεπουμπλικανών για το στρατιωτικό του μητρώο.

Η τρίτη βραδιά του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών περιελάμβανε επίσης την διάσημη σταρ της τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία πρότεινε στους Δημοκρατικούς να επιλέξουν «χαρά!» με το χαρακτηριστικό τραγούδι της – και λίγη νοσταλγία, από τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος υπογράμμισε την επιθυμία του κόμματος για μια στροφή από την παλιά φρουρά προς τη νέα.

Oprah Winfrey, American talk show host, television producer, actor, author, and media proprietor delivers remarks during the third night of the Democratic National Convention (DNC) at the United Center in Chicago, Illinois, USA, 21 August 2024. EPA/WILL OLIVER

Οι Δημοκρατικοί κράτησαν μυστική την εμφάνιση της Γουίνφρεϊ μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν η παρουσιάστρια talk-show και δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης ανέβηκε στη σκηνή μετά από μια ταινία μικρού μήκους με απλούς ανθρώπους να μιλούν για το αμερικανικό όνειρο. Στις δηλώσεις της, προειδοποίησε ότι «η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός είναι στο ψηφοδέλτιο του 2024» και απηύθυνε κάλεσμα στους ανεξάρτητους και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και ξεκαθάρισε πού ακριβώς στέκεται: «Είμαστε όλοι Αμερικανοί και όλοι μαζί ας επιλέξουμε την Καμάλα Χάρις», είπε.

Εκφωνώντας μια ομιλία 28 λεπτών στην οποία προειδοποίησε κατά του εφησυχασμού και της υπερβολικής αυτοπεποίθησης, ο Μπιλ Κλίντον προειδοποίησε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι «πραγματικά καλοί στο να μας αποσπούν την προσοχή, στο να προκαλούν αμφιβολίες, στο να προκαλούν τύψεις».

Σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, ο Κλίντον αναγνώρισε την ηλικία του, λέγοντας: «Δεν έχω ιδέα σε πόσα ακόμη από αυτά τα πράγματα θα μπορέσω να έρθω». Όμως ο 78χρονος σημείωσε ότι είναι ακόμη μερικούς μήνες νεότερος από τον Τραμπ.

epa11558923 Former US President Bill Clinton walks off stage after delivering remarks during the third night of the Democratic National Convention (DNC) at the United Center in Chicago, Illinois, USA, 21 August 2024. The 2024 Democratic National Convention is being held from 19 to 22 August 2024, during which delegates of the United States’ Democratic Party will vote on the party’s platform and ceremonially vote for the party’s nominee for president, Vice President Kamala Harris, and for vice president, Governor Tim Walz of Minnesota, for the upcoming presidential election. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Στη βραδιά παρουσιάστηκαν επίσης προσωπικότητες από την επόμενη γενιά ηγετών του κόμματος, όπως ο Pete Buttigieg, υπουργός Μεταφορών σήμερα, ο οποίος σημείωσε ότι η ζωή του ως παντρεμένος, ομοφυλόφιλος πατέρας «έγινε από αδύνατη σε δυνατή, από δυνατή σε πραγματική, από πραγματική σε σχεδόν συνηθισμένη σε λιγότερο από μισή ζωή».

Με πληροφορίες από NYT

Άνευ προηγουμένου κατηγορία εκτόξευσε ο Τραμπ: «Αν κερδίσει η συντρόφισσα Κάμαλα τον Νοέμβριο, είναι ουσιαστικά σίγουρο πως θα γίνει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος», ισχυρίστηκε!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: