Η Κάμαλα Χάρις χτίζει προβάδισμα έναντι του Τραμπ, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις: Και δεν έχει μετρηθεί ακόμη η επίδραση του υποψήφιου αντιπροέδρου Γουόλς

FILE PHOTO: epaselect epa11532088 Democratic presidential candidate US Vice President Kamala Harris (R) holds a campaign rally with her new running mate Democratic vice presidential candidate Minnesota Governor Tim Walz (L) at the Liacouras Center at Temple University in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 06 August 2024. Earlier, Harris announced Walz as her running mate for the 2024 presidential election and this is their first campaign event together. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Η Κάμαλα Χάρις συνεχίζει να ενισχύεται ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, καθώς οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο και σε πολιτείες κλειδιά  δείχνουν ότι προηγείται ή «πιάνει» στα ποσοστά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρωί σήμερα Παρασκευή, το FiveThirtyEight, ένας κορυφαίος ιστότοπος ανάλυσης δημοσκοπήσεων, φέρνει τη Χάρις, την υποψήφια υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία, κατά 2,1 μονάδες μπροστά από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, στον εθνικό μέσο όρο .

Στους μέσους όρους για τις αμφίρροπες πολιτείες, ο έλεγχος του Λευκού Οίκου διατηρείται με τη  Χάρις να προηγείται στο Μίσιγκαν με δύο μονάδες, στην Πενσυλβάνια κατά 1,1 μονάδες και στο Ουισκόνσιν κατά 1,8 μονάδες. Ο Τραμπ προηγείται στην Αριζόνα λιγότερο από μισή μονάδα και στη Τζόρτζια με μισή μονάδα.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, 59 ετών, άλλαξε την εκλογική κούρσα από τα μέσα Ιουλίου, όταν ο Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, τελικά άκουσε τις εκκλήσεις του κόμματός του να παραιτηθεί προς χάριν ενός νεότερου υποψηφίου ο οποίος θα μπορούσε να δώσει καλύτερα τη μάχη απέναντι στον Τραμπ. Υποστήριξε την Χάρις να αναλάβει την εκστρατεία για τις εκλογές του φετινού Νοεμβρίου, ενώ ο ίδιος θα παραμένει στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Έιμι Γουόλτερ, από το ακομμάτιστο Cook Political Report, είπε στο PBS ότι πριν μπει ο Χάρις στην κούρσα, ο Μπάιντεν «υστερούσε σε σημαντικό βαθμό, όχι μόνο στην εθνική λαϊκή ψήφο, αλλά σε εκείνες τις… πολιτείες πεδία μάχης. Μπορείτε να δείτε σχεδόν έξι σημεία σε μια πολιτεία όπως η Τζόρτζια και η Νεβάδα.

«Τώρα, μόλις ο Χάρις μπήκε στην κούρσα, βλέπετε αυτούς τους αριθμούς να κινούνται αρκετά προς τον Χάρις, μετατοπίσεις τεσσάρων ή πέντε πόντων σε αυτές τις πολιτείες, κάτι που αντικατοπτρίζει αυτό που βλέπουμε στην εθνική δημοσκόπηση.

  • «Δεν έχει μεταστρέψει αυτές τις πολιτείες, ωστόσο, από υποστηρικτές του Τραμπ να υποστηρίζουν τώρα την Χάρις. Απλώς η κούρσα δεν είναι πλέον τόσο μονόπλευρη υπέρ του Τραμπ όσο ήταν, ας πούμε, στα τέλη Ιουλίου… και γι’ αυτό ονομάζουμε αυτόν τον αγώνα ανατροπή».

Ένας άλλος ιστότοπος ανάλυσης, το Sabato’s Crystal Ball, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, άλλαξε τη Τζόρτζια από ελαφρώς Ρεπουμπλικανική σε ανατρεπόμενη. Κοιτάζοντας προς τα βόρεια, ο ιστότοπος άλλαξε τη Μινεσότα και το Νιου Χάμσαϊρ, πολιτείες όπου ο Τραμπ σημείωσε κέρδη ενώ ο Μπάιντεν ήταν στην κορυφή του δημοκρατικού εισιτηρίου, από λίγο Δημοκρατικες  σε πιθανόν Δημοκρατικές.

Μεταξύ των ευρέως αναγνωρίσιμων μεμονωμένων δημοσκοπήσεων, η Χάρις προηγήθηκε για δεύτερη εβδομάδα στην έρευνα Economist/YouGov, διατηρώντας πλεονέκτημα δύο μονάδων.

Το Reuters/Ipsos βρήκε τον Χάρις με πέντε μονάδες, 42%-37%, άνοδο δύο στην τελευταία έρευνα, που έγινε αμέσως μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν. Η Ipsos λέει επίσης ότι σε μια ξεχωριστή δημοσκόπηση βρήκε ότι η Χάρις προηγείται του Τραμπ με ποσοστό 42%-40% στις επτά πολιτείες πεδία – μάχης.

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Τα χρειάστηκε…ο Τραμπ από την δημοσκοπική άνοδο της Κάμαλα Χάρις: Ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου απόψε από την πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: