“Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η πολιτική κατευνασμού και παροχής κινήτρων στην Τουρκία έχει αποτύχει”: Οι σοσιαλιστές της Κύπρου προτείνουν αλλαγή “γραμμής”…

«Για την ΕΔΕΚ ο στόχος δεν είναι η αλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή πολιτικής», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ KYΠΕ




Όρους στην κατοχική Τουρκία, αναφορικά με τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) ζητούν οι σοσιαλιστές της ΕΔΕΚ να θέσει η κυπριακή κυβέρνηση.

Ως αντίδραση στην πρόσκληση του ισλαμιστή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας να παραστεί στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της Ε.Ε., η ΕΔΕΚ ομιλεί για λανθασμένη στρατηγική. “Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η πολιτική κατευνασμού και παροχής κινήτρων στην Τουρκία έχει αποτύχει”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει τα εξής:

Οι πολλές και επικίνδυνες υποχωρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά μας στο Κυπριακό, για πενήντα σχεδόν χρόνια, στο πλαίσιο επίδειξης καλής θέλησης, δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Αντίθετα, η Τουρκία αποθρασύνεται, καθίσταται πιο προκλητική και δυστυχώς κάθε φορά που η πλευρά μας υποχωρεί, η τουρκική πλευρά κερδίζει κεκτημένα και ικανοποιεί τις απαράδεκτες αξιώσεις της.

Αυτή η λανθασμένη στρατηγική δεν πρέπει να εφαρμόζεται στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Για να έχει αντίκρισμα η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει, εκεί όπου απαιτείται η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποφάσεις που αφορούν τις σχέσεις της Ε.Ε. και της Τουρκίας, να τεθούν από την πλευρά μας ως απαραίτητες προϋποθέσεις τα εξής:

Αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία

Υλοποίηση των κυπρογενών υποχρεώσεων της Τουρκίας στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και

Άρση του τουρκικού βέτο στη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις κοινές δραστηριότητες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο κατοχικός ηγέτης ανακοίνωσε συνάντηση του με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ: Αλλά, λέει, δεν θα πάει σε τριμερή με τον Πρόεδρο της Κύπρου εάν δεν …αναγνωριστεί το παράνομο ψευδοκράτος!!!

Προκαλεί ασύστολα ο ύποπτος για τη δολοφονία του Ισαάκ: Ο σφετεριστής Αρικλί απαιτεί να συλληφθούν οι Έλληνες που έχουν περιουσίες Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: