Οι Ισραηλινοί εγκαταλείπουν άρον-άρον την κατεχόμενη Κύπρο: Οι Τούρκοι ομιλούν “για πανικό των Σιωνιστών” που “κατέχουν πειρατικές εταιρείες”




Σε «πανικό βρίσκονται οι Σιωνιστές» και εγκαταλείπουν την κατεχόμενη Κύπρο, γράφει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Τουρκίγε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Σιωνιστές κατέλαβαν χιλιάδες στρέμματα κυπριακής (κατεχόμενης) γης μέσω πλαστών εγγράφων και εταιρειών.

Υποστηρίζει ότι ο πρώτος και σημαντικότερος δείκτης του πανικού ήταν η ανακοίνωση της Trust Group, «που ανήκει στον ελεγχόμενο από τη MOSSAD σιωνιστή David Lewis», ότι αποχωρεί από τη διαχείριση του παράνομου έργου «Karpaz Gate Marina», στην Καρπασία, «την οποία κατέλαβε πριν από 19 χρόνια».

Τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν στην εφημερίδα ότι «Ισραηλινοί Σιωνιστές, που κατέχουν πολλές πειρατικές εταιρείες και γη, είχαν συναντήσεις με Κύπριους δικηγόρους, οικονομικούς συμβούλους, συμβολαιογράφους και επιχειρηματίες για μεταβίβαση μετοχών με δόλιο τρόπο».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η «Αβρούπα (Ευρώπη)» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι συντεχνίες μπροστά από την πρεσβεία» γράφει ότι ομάδα συντεχνιών πραγματοποιεί σήμερα στις 10.00 εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την τουρκική «πρεσβεία» για το πρόσφατο ψήφισμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το Κυπριακό, ενώ η συντεχνία δασκάλων (KTÖS) και το ΡΤΚ δεν συμμετέχουν.

Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην απόρριψη της προσφυγής του Τουρκοκύπριου ακτιβιστή Μουνούρ Ραχβαντζίογλου κατά της απόφασης απαγόρευσης εισόδου του στην Τουρκία από το Διοικητικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Αλλού γράφει για τις καταδίκες στην υπόθεση της δολοφονίας του Χαλίλ Φάλγιαλι.

Ευτυχώς υπάρχουν και λίγοι στα κατεχόμενα που προσπαθούν να αντισταθούν: Οργανώσεις καταδίκασαν το ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για τα “δύο κράτη”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: