Οι Αμερικανοί δεν σταματούν την προσπάθεια για την κατάπαυση του πυρός, λέει ο Σάλιβαν: Νέος κύκλος αίματος στη Γάζα από αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Γάζα

epa11563770 A Hezbollah unmanned aerial vehicle (UAV) crossing from Lebanon gets intercepted by an Israeli fighter jet over an area near the Lebanon-Israel border, as seen from northern Israel, 25 August 2024. EPA, ATEF SAFADI




Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε χθες Κυριακή ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει στο Κάιρο την διπλωματική προσπάθεια για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί για τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Χάλιφαξ (Νέα Σκοτία, Καναδάς), ο κ. Σάλιβαν επισήμανε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με αυτήν του Ισραήλ όσον αφορά τις εξελίξεις με τη Χεζμπολάχ, μετά τη χθεσινή νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο λιβανικό ένοπλο κίνημα και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σημειώνουμε ότι οι συνομιλίες με σκοπό την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας τερματίστηκαν χθες Κυριακή το βράδυ χωρίς συμφωνία.

Ούτε η Χαμάς, ούτε το Ισραήλ δέχθηκαν τη νέα πρόταση που τους υπέβαλαν οι μεσολαβητές, δήλωσαν δυο πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στα αιγυπτιακά σώματα ασφαλείας.

Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε από το Κάιρο την Κυριακή, δήλωσε ο Εζάτ Ρισκ, ένα από τα στελέχη της, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ προσπαθούν να επιτύχουν μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος για εκεχειρία στη Γάζα.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, οι απεσταλμένοι της Χαμάς “συνάντησαν τους Αιγύπτιους και Καταριανούς μεσολαβητές οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των τελευταίων διαπραγματεύσεων”, δήλωσε ο Ρισκ.

Η θέση του κινήματός του παραμένει αμετάβλητη: η Χαμάς θέλει, όπως επανέλαβε ο Ρισκ, “πλήρη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση (των ισραηλινών στρατευμάτων), την επιστροφή των εκτοπισμένων, την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, την ανοικοδόμηση και μια συμφωνία ανταλλαγής” μεταξύ Παλαιστινίων κρατουμένων και ομήρων στη Γάζα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες.

Στόχος ήταν σπίτι σε μικρή απόσταση από νοσοκομείο, στο δυτικό τμήμα της πόλης, ανέφερε το WAFA, επικαλούμενο γιατρούς.

Ερωτηθέντες σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού δεν έκαναν κανένα σχόλιο για τους βομβαρδισμούς.

Την ίδια ώρα, σειρήνες ήχησαν στο Ρισόν Λε Ζιόν, στο κεντρικό Ισραήλ, νοτίως του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε μια ρουκέτα “M90” στο Τελ Αβίβ, ως απάντηση στις “ισραηλινές σφαγές κατά αμάχων”, όπως ανέφερε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την ισραηλινή άμυνα, οι σειρήνες ήχησαν γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Ρισόν ΛεΖιόν, πόλη νοτίως του Τελ Αβίβ.

“Ένα βλήμα που διαπιστώθηκε ότι προήλθε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε σε ακατοίκητη τοποθεσία, στην περιοχή Ρισόν ΛεΖιόν”, ανακοίνωσε ο στρατός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Χάλιφαξ, Canada
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κάιρο, Egypt

Κανείς δεν κάνει πίσω…η Χαμάς απέρριψε τους νέους όρους του Ισραήλ για εκεχειρία, και εκτόξευσε ρουκέτες Μ90: Σειρήνες ήχησαν στο Ρισόν Λε Ζιόν του Τελ Αβίβ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: