Η Αλεξανδρούπολη τιμά το «Αηδόνι της Θράκης»: Απόψε η συναυλία – αφιέρωμα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη [βίντεο]

Ο Χρόνης Αηδονίδης (Κ) τραγουδά πλαισιωμένος από τραγουδιστές στη συναυλία «Σύνολο Ιωνία, Στα μονοπάτια της παράδοσης», μια συναυλία αφιερωμένη στον ίδιο, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ




Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη θα πραγματοποιηθεί απόψε Σάββατο 31 Αυγούστου, στο δημοτικό στάδιο Αλεξανδρούπολης.

Το αφιέρωμα διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Εγνατίας Οδού, με πρωτοβουλία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Φανής Μπαχαρίδου, μίας στενής συνεργάτιδας του Χρόνη Αηδονίδη, μέσα από τους πολιτιστικούς φορείς που εκπροσωπούσε.

Σύμφωνα με την κα Μπαχαρίδου, το τρίπτυχο αφιέρωμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτική εκδήλωση, με πάνω από τετρακόσιους χορευτές από όλη την περιφέρεια και το εξωτερικό, από πενήντα συλλόγους, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο δημοτικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς”.

Ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας, κ. Λάμπρος Λιάβας, έκανε λόγο όχι μόνο για έναν ταλαντούχο ερμηνευτή αλλά και για έναν συστηματικό ερευνητή και δάσκαλο, ένα σύμβολο και μία κιβωτό της σπουδαίας μουσικής παράδοσης.

Ξεχωριστή θέση στο αφιέρωμα κατέχει η ορχήστρα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη, στην οποία, πέρα των άλλων εκλεκτών μουσικών, συμμετέχει και ο Δημήτρης Καραπαναγιώτης, αγαπητός μαθητής του Χρόνη Αηδονίδη, που μεγάλωσε με ακούσματά του για πολλά χρόνια μέσα στο Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ιδιαίτερη τιμή συνιστά η συμμετοχή της τραγουδίστριας Δόμνας Μέγγα, στενής συνεργάτιδος του Χρόνη Αηδονίδη.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σεπτέμβρης γεμάτος Jazz, θέατρο, διονυσιακές γιορτές και… τρύγο στους δήμους της Αττικής: Συναυλίες με Ξαρχάκο, Πλέσσα και Κραουνάκη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: