“Γκράντε” απατεώνας ο νέος παράνομος “πρέσβης” του Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο: Συνεργαζόταν και με επιχειρηματία που βρέθηκε …δολοφονημένος

Ο παράνομος “πρέσβης” της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο Yasin Ekrem Serim με τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Numan Kurtulmuş. Φωτογραφία Yasin Ekrem Serim via Facebook




Αποκαλύπτονται ένα προς ένα τα εμπορικά δίκτυα του Γιασίν Εκρέμ Σερίμ, του νέου παράνομου “πρέσβη” της κατοχικής Τουρκίας στην κατεχόμενη, ο οποίος διορίστηκε ως αντικαταστάτης του ισλαμιστή Μετίν Φεϊζίογλου, γράφει η ιστοσελίδα Medya Scope.

Σύμφωνα με σειρά άρθρων του αρχισυντάκτη Αϊσέμντεν Ακίν της εφημερίδας “Bugün Kıbrıs“, ο Σερίμ διαθέτει 3 εταιρείες στο νησί. Έχει κάνει συνεταιρισμό με τον Χαλίλ Φαλιαλί και τη Northern Associates Trading Ltd.

Σημειώνουμε ότι πριν αναχωρήσει για τα κατεχόμενα ο νέος Τούρκος παράνομος “πρέσβης” ζήτησε με δικαστική εντολή από τρία ειδησεογραφικά πρακτορεία στα κατεχόμενα να διαγράψουν άρθρα που είχαν γραφτεί για αυτόν, ανάμεσα στα οποία και τα αποκαλυπτικά κείμενα της “Bugün Kıbrıs”.

Η πρώτη εμπορική καταγραφή του Σερίμ στο νησί ήταν ο συνεταιρισμός που είχε στην Northern Associates Trading Ltd με τον διαχειριστή καζίνο Χαλίλ Φαλιαλί, που δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με τον Αϊσέμντεν Ακίν, η Northern Associates Trading συστάθηκε στις 19 Μαρτίου 2010 από τον Σερχάτ Ακπινάρ, νυν βουλευτή του Demokrat Parti, που ήταν ιδρυτής πρύτανης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας (GAU), και τον αδελφό του Σερίμ, τον Χαλίλ Ιμπραήμ Σερίμ.

Η εμπορική επωνυμία της εταιρείας έχει πλέον καταχωρηθεί ως North Crown Residence και Unicat University Catering.

Ως γνωστόν το 2019, ο Ακπινάρ μεταβίβασε τις μετοχές του στον Γιασίν Εκρέμ Σερίμ.

Ο δημοσιογράφος Σεϊχάν Αβσάρ είχε αποκαλύψει αυτόν τον συνεταιρισμό σε άρθρο του με τίτλο «Η σχέση ενός αρχηγού της μαφίας που επεκτείνεται στο παλάτι» και το θέμα αυτό είχε συζητηθεί επίσης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου ο βουλευτής του CHP Κωνσταντινούπολης Γιουνούς Εμρέ είχε δηλώσει τα εξής: “Διακυβεύεται η τιμή της Τουρκίας. Πώς βρίσκετε το θράσος να μας εξαπατάτε εμάς, τους βουλευτές και τους δημοσιογράφους;”.

  • Ένταση Χαλίλ Φαλιαλί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων:

Στις 16 Απριλίου 2021, ο Σερίμ μεταβίβασε τις μετοχές του στη σύζυγό του Φαλιαλί, την Οζγκέ Τασκέρ Φαλιαλί. Σύμφωνα με τα έγγραφα που εξασφάλισε η “Bugün Kıbrıs”, η εταιρεία πλέον ανήκει στην οικογένεια Φαλιαλί.

Μετά τη δολοφονία του Φαλιαλί, η εταιρεία διευθυνόταν από την Οζγκέ Φαλιαλί και τον πατέρα της Μεχμέτ Τάσκερ – Ενώ στο έγγραφο των μετόχων εμφανίζονται η Οζγκέ Φαλιαλί και τα τρία παιδιά της.

  • Η εταιρεία HIS που εισάγει πετρέλαιο

Οι αδελφοί Σερίμ, που είχαν πάει στην παράνομη ‘τδβκ’ για να σπουδάσουν σε παράνομο “πανεπιστήμιο”, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν να ασχολούνται με το εμπόριο. Οι αδελφοί Σερίμ, οι οποίοι ασχολούνταν με τις κατασκευές και τα ακίνητα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον Coşkun Özyaşlı, που είχε αποκτήσει παράνομη “υπηκοότητα” της ανύπαρκτης ‘τδβκ’ το 2007, ίδρυσαν μια εταιρεία με την επωνυμία Serim Trading.

Σύμφωνα με τον Αϊσεμντέν Ακίν, με βάση το επίσημο έγγραφο με ημερομηνία 21 Μαΐου 2024, οι μέτοχοι και διευθυντές της εταιρείας ήταν ο Χαλίλ Ιμπραήμ Σερίμ (με 800 μετοχές) και ο Γιασίν Εκρέμ Σερίμ (με 730 μετοχές).

Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά στις 27 Ιουνίου 2013 στην κατεχόμενη Κερύνεια από τους Coşkun Özyaşlı και την Rahime Aygün. Ένα μήνα αργότερα, η Rahime Aygün παραχώρησε τη θέση της γραμματέως και μεταβίβασε τις μετοχές της στον Halil İbrahim Serim (HİS) και απέκοψε όλες τις σχέσεις της με την εταιρεία. Ενώ το 2016, αυξήθηκε το κεφάλαιο της εταιρείας και ο Yasin Ekrem Serim έγινε ένας από τους μετόχους.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2016, ο Coşkun Özyaşlı κατείχε 100 μετοχές, ο HİS (Halil İbrahim Serim ) 790 μετοχές και o YES (Γιασίν Εκρέμ Σερίμ) 640 μετοχές. Λίγο αργότερα, ο Coşkun Özyaşlı μεταβίβασε όλες τις μετοχές του στον HİS (Halil İbrahim Serim).

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δόθηκε και “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους στον Halil İbrahim Serim “με την αιτιολογία ότι είχε επενδύσει στην παράνομη “τδβκ” μέσω εταιρειών στις οποίες ήταν μέτοχος”.

Η HİS Trading πραγματοποιεί εισαγωγές βενζίνης, ντίζελ, κηροζίνης, υγραερίου (LPG) και πετρελαίου κίνησης. Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες σε τομείς όπως εμπορία ακινήτων, εγκατάσταση συστημάτων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, υπηρεσίες ασφαλείας, υπηρεσίες εστιών, διαχείριση αεροδρομίων και λιμανιών (μαρίνων).

  • Black Sea Development

Μια άλλη εμπορική καταγραφή των αδελφών Σερίμ στο νησί είναι η Black Sea Development Ltd.

Σύμφωνα με την είδηση του Αϊσεντεμ Ακίν, η Black Sea Development συστάθηκε στις 18 Απριλίου 2013 ανάμεσα στην HİS Trading Ltd. που ανήκει στον Yasin Ekrem Serim και στον αδελφό του Halil İbrahim Serim και την εταιρεία Kuspha İnşaat (Construction) που ανήκει στον Mehmet Serdar Kasırga.

Στο έγγραφο με ημερομηνία Μαΐου 2015, η HİS Trading και η Kuspha İnşaat αναφέρονταν ως μέτοχοι και το διοικητικό συμβούλιο αποτελούνταν από τους Coşkun Özyaşlı και Halil İbrahim Serim.

Στις 4 Νοεμβρίου 2015, η Kuspha İnşaat μεταβίβασε τις μετοχές της.

Το 2016, αφού και ο Coşkun Özyaşlı μεταβίβασε όλες τις μετοχές του στους Yasin Ekrem Serim και Halil İbrahim Serim, τα αδέρφια Serim έγιναν οι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες της Black Sea Development.

Μεταξύ των επιχειρησιακών αντικειμένων της Black Sea Development περιλαμβάνονται η κατασκευή δρόμων, γεφυρών, νοσοκομείων, σχολείων, μαζικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων, πανεπιστημιουπόλεων, εργοστασίων, ολόκληρων κτιρίων, εγκαταστάσεων, σύναψη συνεργασιών με τοπικά και ξένα ιδρύματα και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς, καθώς και διαγωνισμοί για υλικά, υπηρεσίες μηχανολογίας, τουριστικές εγκαταστάσεις, ίδρυση και ενοικίαση αποθηκών σε περιοχές που απαλλάσσονται από τελωνειακούς δασμούς, επανεξαγωγές, duty free shop, χρηματοδότηση και επενδυτικές δραστηριότητες.

  • Τι είχε συμβεί;

Στην 50ή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Metin Feyzioğlu, παράνομος “πρέσβης” στην κατεχόμενη Λευκωσία ο οποίος δεν υποδέχτηκε τον ηγέτη του CHP Özgür Özel στα κατεχομενα, αντικαταστάθηκε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Yasin Ekrem Serim.

Ο Serim, ο οποίος υπηρετούσε ως Υφυπουργός Εξωτερικών από το 2022, είναι γιος του Maksut Serim, επικεφαλής συμβούλου του Προέδρου Ερντογάν και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Halkbank.

Για τους αιθαιροβάμονες που δέχονται την “όποια λύση”: «Θα συνεχιστεί η στήριξή μας στην πρόταση δύο κρατών στην Κύπρο», δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: