«Γιατί θα ψηφίσω την Καμάλα»: Ο ανηψιός του Ντόναλντ Τραμπ, Φρεντ, αλλάζει στρατόπεδο και «πετσοκόβει» τον θείο του σε ένα βιβλίο με εξωφρενικές αποκαλύψεις [video]

FILE PHOTO Former US President Donald Trump attends Turning Point Action’s ‘Believers Summit’ in West Palm Beach, Florida, USA, 26 July 2024. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




To κύμα υπέρ της Καμάλα Χάρις, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, παίρνει προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως συμπαρασύρει και μέλη της ευρύτερης οικογένειας του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου.

Ο Φρεντ Τραμπ ΙΙΙ, ανιψιός του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη στο CNN ότι δεν θα ψηφίσει τον θείο του τον Νοέμβριο και ότι υποστηρίζει την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για την προεδρία.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ελευθερίες μας διακυβεύονται και η Καμάλα Χάρις είναι η μόνη που στέκεται ανάμεσα στον διχασμό του (σ.σ. Τραμπ) και την ανατροπή των ελευθεριών και της δημοκρατίας», δήλωσε στην εκπομπή “OutFront”.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε υποψηφιότητα το 2016, υπενθύμισε ο Φρεντ Τραμπ, ορισμένα μέλη της οικογένειας «απλά πίστευαν ότι ήταν πραγματικά μια άσκηση branding».

«Είχε να κάνει με την επιβολή του εμπορικού του σήματος, εκεί έξω», είπε. «Και κέρδισε, και δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά. Αυτό ήταν καινούριο. Θέλω να πω, γνωρίζει τους τροχούς της πολιτικής, αλλά σίγουρα δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν όπως εξελίχθηκαν».

Ερωτηθείς αν τον εξέπληξαν τα σχόλια του θείου του νωρίτερα την Τετάρτησχετικά με τη φυλετική ταυτότητα της Χάρις, ο Φρεντ Τραμπ είπε ότι «δεν με εκπλήσσει». Πρόσθεσε: «Φαίνεται να συμβαίνει τελευταία, σε πολλές περιπτώσεις, καθοδηγεί λάθος το πλήθος».

Πρόσφατα, ο Φρεντ Τραμπ ο 3ος εξέδωσε ένα βιβλίο στο οποίο «σφάζει» άλλοτε με το γάντι, άλλοτε χωρίς, τον «θείο Ντόναλτ». Στο βιβλίο «All in the Family: The Trumps and How We Got This Way» (Ολα στην Οικογένεια: Οι Τραμπ και πώς γίναμε έτσι), αντίγραφο του οποίου έχει λάβει ο Guardian, περιγράφει μία σκηνή όπου ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί τη λέξη «νέγρος» για να αναφερθεί σε αυτούς που θεωρούσε υπεύθυνους για μια ζημιά στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με τους Times, ο ρατσισμός και τα φυλετικά ζητήματα αναμένεται να παίξουν μεγάλο ρόλο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, όπως ήδη διαφαίνεται από τη χθεσινή αναφορά του Τραμπ στην Καμάλα Χάρις, τη σημερινή αντιπρόεδρο, η οποία είναι Τζαμαϊκανής και Ινδικής καταγωγής. Οι ισχυρισμοί για ρατσιστικές απόψεις και συμπεριφορές, όμως, ακολουθούν τον Τραμπ σε όλη την επιχειρηματική και πολιτική του καριέρα.

Αίσθηση, όμως, κάνει και ένα άλλο απόσπασμα στο ίδιο βιβλίο, όπου ο Φρεντ περιγράφει τη συνάντηση του με τον θείο του, τον Μάιο του 2020, προκειμένου να συζητήσουν για τον γιο του, Γουίλιαμ, ο οποίος γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική μορφή επιληπτικής εγκεφαλοπάθειας.

Ο Φρεντ αναφέρει στο βιβλίο ότι διατηρούσε καλή σχέση με τον θείο του μετά τη νίκη του, το 2016, και ήλπιζε να χρησιμοποιήσει την πρόσβασή του στον Λευκό Οίκο για να βελτιώσει την υγειονομική περίθαλψη για τα παιδιά με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο, σκέφτηκε ότι ο θείος του θα είχε «ευαισθητοποιηθεί» από όσα είχαν πει οι γιατροί και οι νοσηλευτές για με τις εμπειρίες τους με τους ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους. «Αλλά, έκανα λάθος», γράφει. Ο Τραμπ τού είπε: «Αυτοί οι άνθρωποι… η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, όλα τα έξοδα, ίσως τέτοιοι άνθρωποι πρέπει απλώς να πεθαίνουν». Την ίδια αναφορά επανέλαβε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ABC. «Μου είπε, άσ’ τον να πεθάνει, έλα στην Φλόριντα».

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, το All in the Family υπόσχεται να είναι ένα «ειλικρινές και αποκαλυπτικό απομνημόνευμα» που «ρίχνει φως στις πιο σκοτεινές γωνιές της αυτοκρατορίας Τραμπ».

Με πληροφορίες από CNN, ABC News 

Ένοχοι θα δηλώσουν ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και άλλοι δύο κατηγορούμενοι: Στόχος να αποφύγουν τη θανατική ποινή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: