Φωτογραφία του Ερντογάν σε σκηνικό “κόλασης” δημοσίευσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ: Πολεμικό κλίμα από τις τουρκικές ύβρεις κατά του Εβραϊκού Κράτους

Η φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν μέσα σε σκηνικό “κόλασης” που δημοσίευσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ στο Χ. Photo via ישראל כ”ץ Israel Katz, @Israel_katz, AI




Οι απειλές του ισλαμιστή Ερντογάν σε βάρος του Ισραήλ σχολιάστηκαν με αιχμηρό τρόπο από τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ ο οποίος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο.

Υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν παράλαβε μια δημοκρατία και τη μετατρέπει σε δικτατορία μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τους δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς.

Πάντως, πρωτοφανείς διαστάσεις για τα διπλωματικά δεδομένα λαμβάνουν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις Τούρκων και Ισραηλινών επισήμων, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Προηγήθηκε νέο πεδίο διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ. Αυτή τη φορά για την τουρκική σημαία που κυματίζει μεσίστια και στην πρεσβεία της Άγκυρας στο Τελ Αβίβ καθώς ο ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε εθνικό πένθος για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς κάλεσε τον Τούρκο αναπληρωτή πρεσβευτή στο Ισραήλ για επίπληξη, αφού η τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ κατέβασε τη σημαία μεσίστια προς τιμήν του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έγραψε στο Χ, όπου “τάγκαρε” και τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Μπλοκάρει το Instagram, το οποίο έχει 57 εκατομμύρια χρήστες στην Τουρκία, διακόπτει αθλητικές μεταδόσεις επειδή ένας Ισραηλινός αθλητής νίκησε έναν Τούρκο αθλητή, απειλεί να εισβάλει σε μια δημοκρατική χώρα με την οποία η Τουρκία δεν βρίσκεται σε στρατιωτική σύγκρουση και διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις, κοστίζοντας στους Τούρκους εξαγωγείς 6 δισ. δολάρια ετησίως».

Πρόσθεσε:

«Ο Ερντογάν παίρνει ένα τουρκικό κράτος με επιστημονικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και οικονομικές δυνατότητες και το καταστρέφει, αφαιρώντας την κληρονομιά του Ατατούρκ που έχτισε μια προοδευτική και ευημερούσα Τουρκία.Ας ελπίσουμε για καλύτερες μέρες μπροστά μας».

Η απάντηση από τουρκικής πλευράς ήρθε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και του διευθυντή επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Φαχρετίν Αλτούν, οι οποίοι έδειξαν ότι ενοχλήθηκαν αφάνταστα στην Τουρκία, ιδιαίτερα αό τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Ερντογάν.

Ο Φιντάν επέκρινε την ανάρτηση του Ισραηλινού ομολόγου του με στόχο τον Πρόεδρο της Τουρκίας,, χαρακτηρίζοντάς την «απόλυτη ασθένεια».

«Η εμμονή του Ισραήλ Κατζ να στοχοποιεί συνεχώς τη χώρα μας και τον αξιότιμο Πρόεδρό μας με τις αυταπάτες του, αντί να εκπληρώνει τα καθήκοντά του ως Υπουργού Εξωτερικών, είναι μια απόλυτη ασθένεια», είπε ο Φιντάν σε δήλωσή του στο X την Παρασκευή.

«Αυτό το άτομο, του οποίου η ύπαρξη στο υπουργικό συμβούλιο είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη συκοφαντία και ψέματα, είναι ένα μνημείο της αναίδειας και της θρασύτητας της γενοκτονικής κυβέρνησης Νετανιάχου», πρόσθεσε ο Φιντάν.

«Κοιτάξτε εδώ, ο δολοφόνος είναι ψυχικά άρρωστος! Όσο βάζετε το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο βρώμικο στόμα σας, όπου ρουφάτε το αίμα αθώων, θα συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε περισσότερο και να τον στηρίζουμε πιο αποφασιστικά» έγραψε στην απάντησή του ο Αλτούν και τόνισε:

«Ούτε ο πρόεδρός μας ούτε η χώρα μας μπορούν να μάθουν τίποτα από αιμοσταγείς γενοκτόνους δολοφόνους σαν εσένα! Μια μέρα, θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για τις σφαγές που διαπράξατε εναντίον των Παλαιστινίων αδελφών μας και την επαίσχυντη γενοκτονία που διαπράξατε!».

Σφοδρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας για τη μεσίστια σημαία στην τουρκική πρεσβεία: «Ας πάνε στην Τουρκία να θρηνήσουν με τον αφέντη τους Ερντογάν»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: