Φάρος στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου η θυσία του Ισαάκ και του Σολωμού, λέει το Προεδρικό Μέγαρο: Αν και οι ηρωομάρτυρες έπεσαν για την απελευθέρωση…

To Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO, Σταύρος Ιωαννίδης




Η μνήμη γυρίζει μαρτυρικά πίσω, αναφέρει η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή “τα 28 χρόνια από τον Αύγουστο του 1996 που σημαδεύτηκε από τις άνανδρες δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού”.

Σημειώνει πως η θυσία τους αποτελεί διαχρονικό φάρο στις προσπάθειες μας για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης της Κύπρου.

Σε ανάρτηση στους λογαριασμούς της Κυπριακής Κυβέρνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται πω “η μνήμη γυρίζει μαρτυρικά πίσω, θυμίζοντας το βάρβαρο και βάναυσο πρόσωπο του Αττίλα και της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής”.

“Η ηρωική τους θυσία, το απαράμιλλο θάρρος και η αυταπάρνηση τους, διαχρονικός φάρος στις προσπάθειες μας για τερματισμό της κατοχής, επανένωση της πατρίδας μας και αποκατάσταση των βασικών ελευθεριών και ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους τους Κύπριους”, αναφέρει η Κυβέρνηση.

«Οι δολοφόνοι του Ισαάκ και του Σολωμού έχουν αναγνωριστεί, όμως κανένας δεν έχει τιμωρηθεί για τα στυγερά εγκλήματα» (video): Τελέστηκε το 28ο μνημόσυνο των ηρώων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: