Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για το ναυάγιο στο Παλέρμο: Εντοπίστηκε και η σορός της Χάνα Λιντς, ήταν η τελευταία αγνοούμενη

epa11559431 People and members of the Italian Red Cross wait on the dock as the lifeless body (not pictured) of the fifth missing person is brought to the shore by fire brigade divers, in Porticello, near Palermo, Sicily Island, Italy, 22 August 2024. EPA/IGOR PETYX




Δύτες βρήκαν το πτώμα του τελευταίου αγνοούμενου του ναυαγίου στη Σικελία, που πιστεύεται ότι είναι η κόρη του Μάικ Λιντς, Χάνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε πηγή κοντά στο θέμα στο Reuters.

Στο μεταξύ η Εισαγγελία του Τερμίνι Ιμερέζε, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόσιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στο Παλέρμο λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα «ναυαγίου και πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» – παρόμοια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας στο Ηνωμένο Βασίλειο – κατά «αγνώστων προσώπων».

Για αύριο το πρωί έχει ανακοινωθεί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για πρόκληση ναυαγίου μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Πηγές: Reuters, Daily Mail

Tο Bayesian ήταν «πρακτικά αβύθιστο»: Το ναυάγιο ήταν αποτέλεσμα ενός μακρύ καταλόγου λαθών, λέει ο κατασκευαστής του ιστιοφόρου [δείτε το να πλέει στην Καραϊβική]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: