Επιστρέφει στην Κύπρο με αεροσκάφος- ασθενοφόρο από τη Γαλλία ο 17χρονος εθνοφρουρός: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του αλλά χρήζει ακόμη νοσηλείας

File Photo: Άνδρες της Εθνικής Φρουράς, ΚΥΠΕ




Έχει ακόμα δρόμο μπροστά του ο 17χρονος εθνοφρουρός που μεταφέρθηκε εσπευσμένα τον περασμένο μήνα σε εξειδικευμένο κέντρο του Παρισιού μετά από σοβαρά συμπτώματα που παρουσίασε, κατά πάσα πιθανότητα λόγω θερμοπληξίας, αλλά τα χειρότερα μάλλον πέρασαν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Μαριλένας Παναγή στον «Φιλελεύθερο» ο 17χρόνος αναμένεται ότι θα επιστρέψει σήμερα στην Κύπρο με αεροσκάφος- ασθενοφόρο, αφού η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει ακόμα να πραγματοποιήσει το ταξίδι με επιβατικό αεροσκάφος.

Τα νέα από το Παρίσι είναι βεβαίως πολύ καλά αφού ο νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός παρουσιάζει σημαντικότατη βελτίωση σε ζωτικά όργανα τα οποία είχαν επηρεαστεί και όπως όλα δείχνουν δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ο 17χρόνος, ωστόσο, δεν είναι ακόμα σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του αφού εξακολουθεί να παρουσιάζει πνευμονολογικά προβλήματα τα οποία χρήζουν της απαραίτητης ιατρικής αντιμετώπισης.

Προς το σκοπό αυτό, με την άφιξη του στην Κύπρο, θα εισαχθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο πνευμονολογικό τμήμα του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.

Παράλληλα και για κάποια άλλα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, θα λάβει στη συνέχεια τις απαραίτητες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρόνος είχε μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας όταν έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στη Μονάδα όπου υπηρετούσε.

Η κατάσταση του είχε χαρακτηριστεί από την αρχή κρίσιμη και η μεταφορά του στη Γαλλία κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών σε ζωτικά όργανα.

Μερικές ημέρες μετά τον 17χρόνο, δεύτερος εθνοφρουρός, από την ίδια Μονάδα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, επίσης με σοβαρά συμπτώματα θερμοπληξίας.

Ο δεύτερος εθνοφρουρός, ο οποίος είχε διαγνωστεί και θετικός στον κορωναϊό κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και η κατάσταση του βελτιώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Παρουσιάζουν τον νέο παράνομο “πρέσβη” της Τουρκίας στα κατεχόμενα να έχει …πείρα στο Κυπριακό: Γνωστός διεφθαρμένος και στον κύκλο του ισλαμιστή Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: