Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για την επίθεση της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ: Ο Τζο Μπάιντεν “θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται”

epa11555329 US President Joe Biden (L) and First Lady Jill Biden walk to board Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA. EPA, SHAWN THEW




Οι Ηνωμένες Πολιτείες “θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται”, δήλωσε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC), Sean Savett.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από Αμερικανούς αξιωματούχους να έχουν επικοινωνία “επί μονίμου βάσεως” με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε συγκεκριμένα:

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στο Ισραήλ και τον Λίβανο. Συνεργάστηκε με την ομάδα Εθνικής Ασφαλείας (του Λευκού Οίκου) καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Υπό τις οδηγίες του, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ επικοινωνούν συνεχώς με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την περιφερειακή σταθερότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Ισραήλ, δέχεται μαζική επίθεση της Χεζμπολάχ * Απαντητικά πυρά στον Λίβανο, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Νετανιάχου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: