Έκρηξη και πυρκαγιά στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Gazprom στη Ρωσία: Άγνωστη η αιτία * Αναφορές για πολλαπλές εκρήξεις στη γύρω περιοχή του Ομσκ, στη δυτική Σιβηρία [videos]

Εικόνα από βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει φωτιά και πυκνό καπνό στο διϋλιστήριο του Ομσκ, στη δυτική Σιβηρία. Photo via X@Anonymous TV 🇺🇦 @YourAnonTV/




;Eκρηξη και φωτιά σημειώθηκε σε διυλιστήριο ιδιοκτησίας του κρατικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom στη ρωσική πόλη Ομσκ, στη δυτική Σιβηρία, στη Ρωσία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να  τραυματιστούν άλλα έξι, όπως ανέφερε ανακοίνωση του διυλιστηρίου.

Το διυλιστήριο στην πόλη Όμσκ της Ρωσίας, το μεγαλύτερο της χώρας ανακοίνωσε ότι ένας από τους εργαζόμενους του σκοτώθηκε κατά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα σε τμήμα τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά και τα σχέδια παραγωγής δεν έχουν επηρεαστεί.

Στην ανακοίνωση του διυλιστηρίου, που ελέγχεται από την Gazprom, αναφέρεται ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν θα επηρεάσει το σχέδιο παραγωγής του, το οποίο θα είναι σε θέση να παραδώσει χάρη στην πρόσθετη παραγωγική ικανότητα.

Ο Vitaly Khotsenko, ο τοπικός κυβερνήτης, δήλωσε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι επτά άτομα νοσηλεύτηκαν, με έναν από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

  • Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του Ομσκ άκουσαν δυνατές εκρήξεις λίγο πριν οι φλόγες εξαπλωθούν σε 1.000 τετραγωνικά μέτρατου διυλιστηρίου, υποδηλώνοντας πιθανώς ότι η εγκατάσταση μπορεί να δέχτηκε επίθεση.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει σαφής. Πολλά ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου έχουν γίνει στόχος επιθέσεων με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η εγκατάσταση του Ομσκ, η μεγαλύτερη στη Ρωσία,  επεξεργάζεται περίπου 20 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου ετησίως.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

 

Tελεσίγραφο από την κυβέρνηση της Κύπρου στην κοινοπραξία του «Αφροδίτη»: Οφείλουν να άρουν την παραβίαση των όρων, διαφορετικά θα καταγγελθεί η σύμβαση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: