«Έκλεψε» το πλεονέκτημα του Τραμπ στην οικονομία η Κάμαλα Χάρις: Την εμπιστεύονται περισσότεροι Αμερικανοί στα οικονομικά ζητήματα έναντι του πρώην προέδρου

FILE PHOTO: epa11544424 Democratic presidential candidate Vice President Kamala Harris waves to the crowd as she takes the stage during a rally with Democratic vice presidential candidate Minnesota Governor Tim Walz (Not Pictured) at the University of Nevada Las Vegas’ Thomas and Mack Center in Las Vegas, Nevada, USA, 10 August 2024. EPA/BIZUAYEHU TESFAYE




Περισσότεροι Αμερικανοί εμπιστεύονται την Καμάλα Χάρις για την οικονομία των ΗΠΑ απ΄όσο τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δείχνει ότι ο πρώην πρόεδρος έχασε το πλεονέκτημα που είχε έναντι του Τζο Μπάιντεν.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από τους Financial Times και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, διαπίστωσε ότι το 42% των ψηφοφόρων εμπιστεύεται τον Χάρις σε οικονομικά ζητήματα – μία ποσοστιαία μονάδα μπροστά από τον Τραμπ.

Η έρευνα «σηματοδοτεί μια απότομη αλλαγή στο αίσθημα των ψηφοφόρων μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα του Λευκού Οίκου » τον περασμένο μήνα, ανέφεραν οι Financial Times. Ενώ οι μονάδες του Τραμπ παρέμειναν αμετάβλητοι από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του περασμένου μήνα, η θέση της Χάρις είχαν 7 ποσοστιαίες μονάδες βελτίωση σε σύγκριση με τα νούμερα του Μπάιντεν τον Ιούλιο.

Ωστόσο, τρεις εβδομάδες μετά την είσοδό της στην προεκλογική της εκστρατεία, η Χάρις δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την πλατφόρμα οικονομικής πολιτικής της και οι Δημοκρατικοί προειδοποιούν την υποψήφιά τους   για την προεδρία και τον υποψήφιό της για την αντιπροεδρία, κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουαλζ, ότι πρέπει να εδραιώσουν το οικονομικό τους μήνυμα προτού οι Ρεπουμπλικάνοι το επαναφέρουν στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας.

Το Σάββατο, η Χάρις είπε ότι θα κυκλοφορήσει μια επίσημη πλατφόρμα οικονομικής πολιτικής τις επόμενες ημέρες. Είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους:

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ως η “μητέρα όλων των μαχών” ενάντια στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά: Θα έχουν αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στην Ευρώπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: