Δράσεις και εκδηλώσεις της ΠΣΕΚΑ για την προώθηση του Κυπριακού: Ο Φίλιπ Κρίστοφερ έδωσε αναφορά, προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των νέων της Διασποράς

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ καλωσορίζει τους Κύπριους ομογενείς στο συνέδριο των αποδήμων. Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαϊδης, ΓΤΠ, PIO




Η συνεργασία με ελληνικές και άλλες οργανώσεις, αλλά και πολιτικούς αρχηγούς στις χώρες διαμονής τους, καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων και η συγγραφή άρθρων στα μέσα ενημέρωσης, είναι μεταξύ των δραστηριοτήτων στις οποίες ανέφεραν ότι επιδίδονται οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) για την προώθηση του κυπριακού προβλήματος και τις προσπάθειες για στήριξη του αγώνα για απελευθέρωση.

Συνεχίστηκε την Πέμπτη το Παγκύπριο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, με παρουσίαση μεταξύ άλλων των δράσεων της ΠΣΕΚΑ από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης, Φίλιπ Κρίστοφερ, και αντιπροέδρους της Οργάνωσης σε άλλες χώρες.

Ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε ότι η ΠΣΕΚΑ ιδρύθηκε το 1976 με στόχο δικαιοσύνη για την Κύπρο.

Στις ΗΠΑ, συνεργάζονται πολύ στενά, όπως είπε με την Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση (AHEPA), το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο, την αρμενική εθνική επιτροπή, την αμερικανική εβραϊκή επιτροπή, την κουρδική εθνική επιτροπή και άλλους οργανισμούς.

Σημείωσε ότι υπάρχουν περίπου 500.000 Ελληνοκύπριοι σε όλο τον κόσμο αλλά και εκατομμύρια Έλληνες και αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ τους.

Ο κ. Κρίστοφερ είπε επίσης ότι επικεντρώνονται σε τρία θέματα, το ζήτημα της φιλελευθεροποίησης της βίζας για ταξιδιώτες από την Κυπριακή Δημοκρατία, την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο που αναθεωρείται ετησίως, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επεκταθεί και την προώθηση των σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ.

Οι αντιπρόεδροι της ΠΣΕΚΑ σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ελλάδα Καναδά, Νότια Αφρική και άλλες αφρικανικές χώρες, καθώς και Αυστραλία και Αυστρία παρουσίασαν τις δράσεις που οργάνωσαν για ευαισθητοποίηση σχετικά με το Κυπριακό ειδικά φέτος, για την 50ή επέτειο από την εισβολή, αλλά και για τη διατήρηση της μνήμης, ειδικά ανάμεσα στις νέα γενιά, με συναντήσεις και συνεργασία με πολιτικούς ηγέτες στις χώρες διαμονής τους, εκδηλώσεις, συναυλίες, άρθρα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, δημιουργία πάρκων και μνημείων, μεταξύ άλλων.

Αναφορά έγινε και στο θέμα της ενημέρωσης για το Κυπριακό αλλά και στην ανάγκη να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των νέων της διασποράς ενώ τέθηκε και το θέμα όπως ζητηθεί περισσότερη βοήθεια από την Κυβέρνηση για την παροχή φυλλαδίων στην αγγλική γλώσσα ώστε η νέα γενιά να μάθει για το Κυπριακό.

“Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές προκλήσεις, οι οποίες αφορούν το Κυπριακό”: Ο Χριστοδουλίδης ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Κυπρίων Διασποράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: