Δεν υπάρχει θέμα παραίτησής μου, λέει η Αθηνά Λινού: Προαναγγέλει μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη για το ινστιτούτο «Prolepsis»,”εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ

FILE PHOTO: Η Αθηνά Λινού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Δεν επιβεβαιώνει σενάρια περί παραίτησης (και από την βουλευτική έδρα) η Αθηνά Λινού και προαναγγέλει μέσω του in.gr μήνυση κατά του κ. Παύλου Πολάκη.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες μετά τις καταγγελίες και την έρευνα που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελακης για τους ισχυρισμούς κατά της κ. Λινου και το ινστιτούτο «Prolepsis».

Το in.gr επικοινώνησε με την κ. Λινού για διευκρινίσεις ως προς τις επόμενες κινήσεις της με αφορμή τα όσα καταγγέλλει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (νυν ανεξάρτητος) αλλά στέλεχος του κόμματος Παύλος Πολακης.

Η κ. Λινού αναφέρει ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, και πως η πρόθεσή της είναι να μηνύσει τόσο τον κ Παύλο Πολάκη, όσο και τα μέσα.

Ο κ. Πολάκης έχει εξαπολύσει σφοδρά πυρά εναντίον της βουλευτού για το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων του Ινστιτουτου «Prolepsis» ενώ στην κα Λινού «χρεώνει» και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύγκρουση έχει προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις, το οποίο φανηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Πολακης έθεσε θέμα ηγεσίας.

Η κα Λινού έχει απαντήσει ότι όλα τα προγράμματα του ινστιτούτου ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς.

Σύμφωνα με την ίδια, για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό», αναφέρει η κα Λινού.

Έρευνα από το ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται αποφάσεις από Κασσελάκη

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονιζεται πως το γραφείο του προέδρου ερευνά τα δημοσιεύματα για την κα Λινού που αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις στον πρόεδρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελακης αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο ζήτημα, μετά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της ΠΓ όπου ο κ Πολακης έθεσε θέμα ηγεσίας αφήνοντας αιχμές, μεταξύ άλλων, για το θεμα της κ. Λινού.

Ο κ Κασσελακης είπε «…Δε μιλάω για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μίλησε σε πολιτική βάση, και για τον οποίο υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού (που ήδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία). Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα…».

Πηγή: in.gr, Ελένη Στεργίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική πράξη του δράματός του: Η νέα σύγκρουση που φέρνει το τέλος και δυο (;) ακόμη κόμματα – Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας, ο Πολάκης και οι 87

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: