Χωράει σε μια παλάμη, μετράει 2.492 καράτια: Στη Μποτσουάνα, ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι-Εσπασε το ρεκόρ διαμαντιού που εξορύχθηκε το 1905 [videos]

Τεράστιο διαμάντι που εξορύχθηκε στη Μποτσουάνα via youtube




Ένα διαμάντι εξαιρετικού μεγέθους, που χωράει μόλις στην παλάμη ενός χεριού και μετράει 2.492 καράτια, βρέθηκε σε ορυχείο στη Μποτσουάνα, τον κορυφαίο παραγωγό διαμαντιών της Αφρικής, ανακοίνωσε μια καναδική εταιρεία εξόρυξης την Πέμπτη 22 Αυγούστου.

Αυτός ο πολύτιμος λίθος, που εντοπίστηκε στο ορυχείο Karowe, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μποτσουάνα, είναι «ένα από τα μεγαλύτερα ακατέργαστα διαμάντια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ», υπογραμμίζει η εταιρεία Lucara σε δελτίο τύπου. Και το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ στη Μποτσουάνα, υπογραμμίζει η προεδρία της νοτιοαφρικανικής χώρας σε ξεχωριστό δελτίο τύπου.

Όσον αφορά τα καράτια, δεν απέχει πολύ από το μεγαλύτερο γνωστό διαμάντι στον κόσμο, το «Cullinan», που ζυγίζει περισσότερα από 3.100 καράτια, που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική το 1905. «Είμαστε χαρούμενοι που ανακτήσαμε αυτό το εξαιρετικό διαμάντι», είπε ο William Ο Lamb, Διευθύνων Σύμβουλος της Lucara, αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Κύρια πηγή κρατικών εσόδων

Η Lucara δεν διευκρινίζει την αξία της ανακάλυψης ή την ποιότητά της, αλλά προγραμματίζεται μια δημοσιογραφική παρουσίαση για το απόγευμα της Πέμπτης στο Gaborone. Το διαμάντι αναμένεται να παρουσιαστεί στον Πρόεδρο Mokgweetsi Masisi με την ευκαιρία. Η Μποτσουάνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς διαμαντιών στον κόσμο, τα οποία αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων της.

Όπως επισημαίνει η Lucara στο δελτίο τύπου της, τα έσοδα από διαμάντια αποφέρουν στους 2,6 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας «σημαντικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη» χρηματοδοτώντας «βασικούς τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία», όπως οι υποδομές.

Πριν από την ανακάλυψη που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα ήταν μια πέτρα 1.758 καρατίων που εξορύχθηκε επίσης από τη Lucara το 2019 και ονομάστηκε «Sewelo».

Με πληροφορίες από lemonde.fr

Το τραγούδι του αποχαιρετισμού από τον πιγκουίνο γκεντού Μάτζικ προς τον σύντροφό του, Σφεν: Μια ιστορία αγάπης στο ενυδρείο Sea Life στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: