“Χάθηκε” στην αγκαλιά του Λευτέρη Πετρούνια: Ο “άρχοντας” των κρίκων και χάλκινος Ολυμπιονίκης έδειξε την αγάπη του στον χρυσό Μίλτο (video)

Ο Έλληνας αθλητής Μίλτος Τεντόγλου κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό στο άλμα εις μήκος ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024. Ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, διατηρώντας τον τίτλο που κατέκτησε τρία χρόνια πριν στο Τόκιο. Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά έγραψε Ιστορία στο “Stade de France” όντας ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




O Ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται στα καλύτερά του, καθώς εδώ και τρεις ημέρες, μετράει ισάριθμα μετάλλια και οι δύο συγκεκριμένοι αθλητές, μας χάρισαν μία από τις πιο δυνατές στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Οι Μίλτος Τεντόγλου και Λευτέρης Πετρούνιας, αγκαλιάστηκαν μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον πρώτο στο άλμα εις μήκος για δεύτερη φορά στην καριέρα του (Τόκιο και Παρίσι).

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο “άρχοντας” των κρίκων κατέκτησε με τη σειρά του το χάλκινο μετάλλιο (Ρίο, Τόκιο και Παρίσι) κι έγινε ο πρώτος γυμναστής της Ελλάδας, που έφτασε σε τέτοιο επίτευγμα.







Ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη πραγματοποίησε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση σε τελικό και διατήρησε τον Ολυμπιακό τίτλο που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία. Ο Γρεβενιώτης κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο, έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, αλλά και ο τρίτος συνολικά.

Πλέον, μπήκε στην ίδια λίστα με τα δύο… ιερά τέρατα του ελληνικού αθλητισμού, Πύρρο Δήμα και Κάχι Καχιασβίλι, που έχουν τρία και δύο αντίστοιχα με την ελληνική σημαία.

Γειά σου ρε συ Έλληνα Μάγκα, Μίλτο σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας: Το παιδί δεν παίζεται… Ο καλύτερος αθλητής, ο καλύτερος χαρακτήρας…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: