Από την Πόπη Τσαπανίδου εξαρτάται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Θα κληθεί ως πρώτη επιλαχούσα να αναλάβει καθήκοντα βουλευτού Επικρατείας, η έδρα στον Κασσελάκη απαιτούν στελέχη!

FILE PHOTO: Η Πόπη Τσαπανίδου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




To Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, σχετικά με την υποβληθείσα χθες προς τον Πρόεδρο της Βουλής παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όθωνα Ηλιόπουλου και τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας.

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισαν τα εξής:

α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. ‘Απαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.

β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πόπη Τσαπανίδου.

Ηθέση του κυρίου Ηλιόπουλου στη Βουλή μπορεί να καταληφθεί από τον κύριο Κασσελάκη, μόνο αν παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες, δηλαδή οι:

– Πόπη Τσαπανίδου
– Μιχάλης Καλογήρου
– Τζένη Λειβαδάρου
– Ζωρζέτα Λάλη

  • ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Η Νίνας Κασιμάτ, μιλώντας για την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και την αναμενόμενη πλήρωση της έδρας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σ. Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε:

Ο Όθων Ηλιόπουλος ως Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε επάξια τον Απόδημο Ελληνισμό και, έχοντας η ίδια γνώση και εμπειρία στο πεδίο, τον ευχαριστώ και προσωπικά για όσα προσέφερε από αυτή τη θέση.

Πλέον, παρουσιάζεται μια μοναδική και πρωτόγνωρη ευκαιρία για την Ελλάδα, τον Ελληνικό Λαό και τον Ελληνισμό της Διασποράς, που διαθέτει αστείρευτες — αλλά ηθελημένα αναξιοποίητες — δυνάμεις για την προώθηση των εθνικών ζητημάτων και τη δυναμική ηγεμονία του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η ευκαιρία αυτή είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, να γίνει ο πρώτος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικός Πρωθυπουργός, όντας ο ίδιος Απόδημος Έλληνας και πανάξιο τέκνο του Ελληνισμού της Διασποράς.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανήκει πρωταρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους ψηφοφόρους του, που έχουν ήδη εκλέξει Πρώτο μεταξύ ίσων τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πρόεδρε, σε περιμένουμε στο έδρανό σου στη Βουλή για τις μεγάλες μας μάχες!

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Παππάς βουλευτής Κιλκίς και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε για την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου:

Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου ανοίγει τον δρόμο ώστε ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη να εκπροσωπήσει το κόμμα και στην Βουλή.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική συγκυρία για όλους τους Έλληνες, θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση των υπολοίπων επιλαχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , να διευκολύνουν την παράταξή μας, ώστε να έχει τον Πρόεδρο της στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Η ελληνική ομογένεια, η Δημοκρατική Παράταξη, οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της αλλά και τα εκατομμύρια των απογοητευμένων Ελλήνων, έχουν την ευκαιρία να δυναμώσουν την φωνή τους μέσα από την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην Βουλή.

Είναι η ώρα της ευθύνης ώστε να δείξουμε στον κόσμο ότι το κόμμα μας και θέλει και μπορεί!

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτής Κέρκυρας Αλεξάνδρος Αυλωνίτης, σημείωσε:

Τον Όθωνα Ηλιόπουλο, τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος μας, τον γνώρισα ως συνάδελφο στη Βουλή. Εξαιρετικός βουλευτής, εξέχων επιστήμων, καλός φίλος. Στενοχωρήθηκα που παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής. Εκπροσωπούσε επάξια την ομογένεια. Θεωρώ ως υποχρέωση μου να τον ευχαριστήσω και εγώ για όσα προσέφερε αλλά και όσα θα συνεχίσει να προσφέρει στο κόμμα μας.

Ταυτόχρονα όμως είναι και μια θαυμάσια ευκαιρία να έχουμε στη Βουλή ως Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας μας τον Πρόεδρο μας , τον Στέφανο Κασσελάκη. Η παρουσία του εκεί είναι αναγκαία για ευνόητους πολιτικούς λόγους . Όσοι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος μας, και προηγούνται του πρόεδρου μας, στη σειρά εκλογιμότητας είμαι βέβαιος ότι θα αποδεχθούν την αναγκαιότητα να καταλάβει αυτός τη θέση του βουλευτή Επικρατείας μη αποδεχόμενοι την έδρα, έτσι ώστε να καταλάβει και την θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Άλλωστε είναι ξεκάθαρη η βούληση του άξιου συναδέλφου, του μέγιστου επιστήμονα Όθωνα Ηλιόπουλου στην επιστολή παραίτησής του: «…παραιτούμαι υπέρ του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη» αναφέρει και υπερασπιζόμενος τους αγώνες που δώσαμε για μια σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα, δηλώνει την πεποίθησή του ότι η σκέψη του αυτή αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό.

Τιμώντας την προσφορά του, την συμπόρευση μαζί μας και την βούλησή του οφείλουμε να πειθαρχήσουμε θέτοντας το συνολικό συμφέρον πάνω από το εγώ μας.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι οι έδρες αυτές ανήκουν αποκλειστικά στο κόμμα μας. Συνυπογράφω λοιπόν τα όσα υποστηρίζει ο Όθωνας Ηλιόπουλος και θεωρώ ότι η έδρα ανήκει στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του Ηλιόπουλου

«Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όθων Ηλιόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του από βουλευτής, προκειμένου να αφοσιωθεί πλήρως στο επιστημονικό – ερευνητικό του έργο στις ΗΠΑ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του «έναν αγαπητό σύντροφο, στέκοντας με σεβασμό απέναντι στην πολύχρονη πολιτική διαδρομή του, τους κοινωνικούς αγώνες του, το πλούσιο κοινοβουλευτικό του έργο αλλά και την επιστημονική του αξιοσύνη, η οποία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με την ανακοίνωση του ότι ο κ. Ηλιόπουλος «εκφράζει την ελπίδα ότι η πράξη της παραίτησής του δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτείται υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη».

Παραθέτει δε το εν λόγω σημείο της επιστολής παραίτησης όπου ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η “φωνή” τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς».

Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η διαβεβαίωσή του, ότι παραμένει πάντα μαχόμενο στέλεχος και περήφανο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για μια δημοκρατική σοσιαλιστική κοινωνία, μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία’.

«Τον ευχαριστούμε για το σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο του και τον διαβεβαιώνουμε, με τη σειρά μας, ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, μέσα και έξω από τη Βουλή, ό,τι κι αυτός: το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια δημοκρατική και δίκαιη Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  • ΟΥΤΕ Η κ. ΛΑΛΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ

Σε περίπτωση που η κυρία Τσαπανίδου αποδεχθεί τη θέση και ορκιστεί βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, τότε ο κ. Κασσελάκης χάνει κάθε πιθανότητα να εισέλθει στη Βουλή και ολοκληρώνεται στις 28 Αυγούστου, δηλαδή με το άνοιγμα του Κοινοβουλίου και την ορκωμοσία της η όλη διαδικασία.

Σε περίπτωση, όμως που τόσο η κυρία Τσαπανίδου όσο και οι υπόλοιποι επιλαχόντες μέχρι την όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραιτηθούν του δικαιώματός τους να πληρώσουν τη θέση του κ. Ηλιόπουλου, τότε τη λύση αναμένεται να δώσει η Ζωρζέτα Λάλη, πρώην ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυρία Λάλη δεν πρόκειται να παραιτηθεί του δικαιώματός της να ορκιστεί βουλευτής, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται να πάρει θέση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Απεναντίας, τον περασμένο χειμώνα, όταν ανέκυψε εκ νέου θέμα τυχόν παραίτησης τότε του κ. Ηλιόπουλου, σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, η κυρία Λάλη του είχε διαμηνύσει ότι θα ορκιστεί βουλευτής, αν παραιτηθούν όλοι οι προηγούμενοι επιλαχόντες.

Κατά πληροφορίες, στην ίδια θέση εμμένει και τώρα, ενώ βρίσκεται κοντά στα στελέχη της Νέας Αριστεράς, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος: Ζητεί να δοθεί η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη ώστε να εκπροσωπηθούν οι απόδημοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: