Απειλεί ασύστολα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ο κατοχικός ηγέτης θα επιχειρήσει νέα πρόκληση στα Κόκκινα για την “60η επέτειο” των τουρκικών βομβαρδισμών στην Τηλλυρία

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον ισλαμιστή υπουργό Άμυνας της κατοχικής Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ και τους Τούρκους στρατηγούς. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Στην παρουσία του εθνικιστή κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στα Κόκκινα η τελετή για την 60η επέτειο των τουρκικών βομβαρδισμών στην Τηλλυρία στις 8 Αυγούστου 1964, της δήθεν «αντίστασης των Κοκκίνων».

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πίστασι», σε ανακοίνωση του το ψευδοκράτος αναφέρει ότι ομιλίες κατά την εκδήλωση θα απευθύνουν ο Ερσίν Τατάρ, ο παράνομος «δήμαρχος» Ριζοκαρπάσου – Κοκκίνων, Χαμίτ Μπακιρτζί και ο επικεφαλής του «συνδέσμου ηρώων Κοκκίνων», Μουσταφα Αρικάν.

Κατά την τελετή θα γίνει τοποθέτηση στεφάνων στους τάφους των πεσόντων.

ΕΞΑΛΛΟΥ: ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι η Τουρκία έχει την δύναμη και την ισχύ να προστατεύσει τη χώρα απέναντι σε όσους τρέφουν επεκτατικές φιλοδοξίες.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους Τούρκους στρατιωτικούς, ο Τούρκος ισλαμιστής υπουργός είπε ότι «απέναντι σε όσους τρέφουν επεκτατικές φιλοδοξίες στην περιοχή μας και βλέπουν αυτή τη γεωγραφία ως πεδίο εφαρμογής των δικών τους βρώμικων σχεδίων, θα ήθελα να δηλώσω ότι διαθέτουμε την απαραίτητη δύναμη και ισχύ για να προστατεύσουμε την επιβίωση της χώρας μας και του αγαπημένου μας έθνους».

«Αυτό δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να ξεχαστεί. Παράλληλα με όλες αυτές τις δραστηριότητες, ως αντανάκλαση της στρατηγικής και πολυδιάστατης πολιτικής μας, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων με τις φιλικές και συμμαχικές χώρες» δήλωσε ο απαράδεκτος Γκιουλέρ.

Η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ ήταν αυτή που επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη: Πρότεινε τριμερή διάσκεψη στη Νέα Υόρκη για την 13η Αυγούστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: