«Ανεπαρκής, αμετροεπής και αλαζόνας»: Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης (2Δ), επισκέφθηκε τους πυροσβέστες στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», στην κεντρική πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης, Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, STR




«Αν ο Πρωθυπουργός στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του μετά την καταστροφική πυρκαγιά που από τον Βαρνάβα έφτασε να σβήσει στο Χαλάνδρι, δηλώνει ικανοποιημένος, τότε μόνο ένα σχόλιο απομένει:

Ανεπαρκής, αμετροεπής και αλαζόνας» αναφέρει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας στην ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την αμφισβήτηση της γνησιότητας δημόσιων εγγράφων των Σωμάτων Ασφαλείας και είπε ότι εν γνώσεις του διασπείρει ψευδείς ειδήσεις “προκαλώντας φόβο στην κοινή γνώμη και ξεπερνώντας κάθε όριο”.

“Ο κ. Κασσελάκης, αν και πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χρειάστηκε δυο προσπάθειες για να γράψει σωστά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ανάρτησή του. Μικρό, όμως, το κακό μπροστά στα υπόλοιπα.

Επίσης, έχει δικαίωμα να επιλέξει τι αντιπολίτευση θα κάνει, ακόμα και την πιο φθηνή” είπε ο κ.Μαρινάκης και κατέληξε:

“Αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να αμφισβητεί τη γνησιότητα δημόσιων εγγράφων και μάλιστα εγγράφων των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αυτό που συμπεριέλαβε το Πυροσβεστικό Σώμα στη σημερινή αποστομωτική απάντησή του στην συκοφαντική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί εναέριων μέσων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο αυτό διασπείρει εν γνώσει του ψευδείς ειδήσεις, προκαλώντας φόβο στην κοινή γνώμη και ξεπερνώντας κάθε όριο”.

«Το θράσος και η ανευθυνότητα του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Λίγες ώρες αφότου η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε ακόμη και περιοχές εντός του αστικού ιστού της Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά κρύφτηκε πίσω από τις «δύσκολες συνθήκες», ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι “προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι”», σημειώνει και συνεχίζει:

«Αλήθεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν γνώριζε εδώ και πέντε χρόνια πως οι συνθήκες είναι δύσκολες; Έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα του Αυγούστου και να καούν 100.000 στρέμματα αλλά και δεκάδες σπίτια κι επιχειρήσεις εντός της Αττικής για να το αντιληφθεί;».

«Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, η φράση που περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η εξής: κάθε χρόνο και χειρότερα, σε όλους τους τομείς. Κάθε μέρα και πιο επικίνδυνοι. Για τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την οικονομία, την ασφάλεια, το περιβάλλον, τις ίδιες μας τις ζωές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το “αγενές” σχόλιο του Politico: Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ζητούν από τις Βρυξέλλες να τις σώσουν από την κλιματική αλλαγή! Το θέμα είναι τα …λεφτά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: