Ανατίναξαν και δεύτερη γέφυρα στο Κουρσκ οι Ουκρανοί: Η αστραπιαία εισβολή πιέζει ασφυκτικά όλη την πρώτη γραμμή των Ρώσων * Αποτυγχάνουν οι αντιπερισπασμοί Πούτιν [videos]

Η στιγμή της ανατίναξης της γέφυρας στο Κουρσκ, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Screenshot via X@Anton Gerashchenko @Gerashchenko_en/




Πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα και εμπεδώνεται η ταπείνωση του Πούτιν στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, καθώς η εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Κουρσκ που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου, όχι μόνον δεν έχει κατασταλεί – όπως κόμπαζαν από την πρώτη μέρα οι Ρώσοι – αλλά συνεχίζεται και η διείσδυση βαθαίνει.

Σήμερα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή. Η ανακοίνωση έγινε από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Πλάνα  δείχνουν  μια επίθεση σε μια γέφυρα στον ποταμό Σέιμ του Κουρσκ. Άλλη μια γέφυρα στον ίδιο ποταμό είχε καταστραφε μόλις δυο μέρες πριν:

Η καταστροφή των υποδομών στην περιοχή αυτή από τους Ουκρανούς  πιστεύεται ότι είναι μια προσπάθεια να παρεμποδίσει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού ή ενισχύσεις.

Καθόλου τυχαία, σήμερα τα ξημερώματα η Μόσχα επιχείρησε την τρίτη πυραυλική επίθεσή της μέσα σε μια εβδομάδα κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου. Ωστόσο, η επίθεση με βορειοκορεατικής προέλευσης βαλλιστικούς πυραύλους και drones αποκρούστηκε.

Η επίθεση στο Κουρσκ ασκεί νέες πιέσεις σε ολόκληρη τη ρωσική πρώτη γραμμή

Η επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ έχει προκαλέσει πιέσεις σε όλη την πρώτη γραμμή στις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου [ISW].

  • Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να ανακαταλάβει τη ρωσική επικράτεια, κάτι που θα απαιτήσει περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό από άλλα σημεία του πολέμου, ανέφερε η δεξαμενή σκέψης που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Μακροπρόθεσμα, ο Πούτιν θα αναγκαστεί να λάβει μια απόφαση για τη δέσμευση περισσότερων πόρων στα μακρά διεθνή σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, επιβάλλοντας «περιορισμούς» στον σχεδιασμό σε όλο το θέατρο του πολέμου που «η Ρωσία δεν αντιμετώπιζε προηγουμένως».

«Η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Κουρσκ και η αυξημένη ρωσική προτεραιότητα διατήρησης του ρυθμού των επιθετικών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια του Ντόνετσκ πιθανότατα θα επιβαρύνουν περισσότερο τα εναπομείναντα επιχειρησιακά αποθέματα της Ρωσίας και πιθανότατα θα αρχίσουν να επηρεάζουν την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει συνεπείς επιθετικές επιχειρήσεις σε όλα τα μέτωπα της Ουκρανίας». αναφέρει το ISW.

«Περαιτέρω ρωσικές ανακατατάξεις στην περιφέρεια του Κουρσκ θα αποδυνάμωσαν περαιτέρω την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει επιθετικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική και ανατολική Ουκρανία».

  • Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αναδιατάξει 11 τάγματα από την περιφέρεια του Κουρσκ και τέσσερις ομάδες ρωσικών δυνάμεων από αλλού.

Αυτό μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική του Πούτιν για φθορές και αόριστα, αυξανόμενα εδαφικά κέρδη, αλλά «η συνεχιζόμενη ουκρανική κατοχή του ρωσικού εδάφους θα ήταν στρατηγικό πλήγμα στη δεκαετίες προσπαθειών του Πούτιν να εδραιώσει ένα αφήγημα ρωσικής σταθερότητας, ασφάλειας και ρωσικής γεωπολιτικής ανύψωσης. “.

Οι Ουκρανοί στο Κουρσκ αφήνουν ίχνη καταστροφής…

Οι ουκρανικές δυνάμεις «αφήνουν ίχνη καταστροφής» στο Κουρσκ, λένε δημοσιογράφοι του Associated Pressοι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι επί τόπου το οποίο οργάνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ίχνη καταστροφής υπάρχουν στο μονοπάτι που χάραξαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην επικίνδυνη εισβολή τους στη Ρωσία, ανατινάσσοντας τα σύνορα και τελικά στην πόλη Σούτζα.

Τα πυρά πυροβολικού εκτόξευσαν κομμάτια από ένα άγαλμα του  Βλαντιμίρ Λένιν που βρίσκεται σε κεντρική πλατεία της ρωσικής πόλης, για την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι την Πέμπτη είναι πλήρως υπό τον έλεγχο των στρατευμάτων του. Τα παράθυρα ενός διοικητικού κτιρίου έχουν σπάσει και η φωτεινή κίτρινη πρόσοψή του είναι καμένη και γεμάτη με τρύπες από σφαίρες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατακτούν τον έναν ρωσικό οικισμό μετά τον άλλο στην αιφνιδιαστική επιχείρηση που το Κίεβο ελπίζει να αλλάξει τη δυναμική της σύγκρουσης που διαρκεί δυόμισι χρόνια.

Ο στρατός της Ρωσίας έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής να δώσει μια αποτελεσματική απάντηση στην επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, τη μεγαλύτερη στη χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σούτζα, η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα, είναι η μεγαλύτερη πόλη που περιήλθε στα στρατεύματα της Ουκρανίας από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στις 6 Αυγούστου.

Σημάδια της αστραπιαίας πορείας της Ουκρανίας βρίσκονται στους δρόμους προς την πόλη. Πάνω σε γρασίδι γεμάτο με συντρίμμια βρίσκεται μια πινακίδα με σφαίρες που έχει βέλη προς δύο κατευθύνσεις: Ουκρανία προς τα αριστερά και Ρωσία προς τα δεξιά. Μια καμένη δεξαμενή στέκεται στην άκρη ενός δρόμου».

Με πληροφορίες από Skynews/Reuters

Θέλησαν αλλά δεν μπόρεσαν οι Ρώσοι να χτυπήσουν το Κίεβο: Οι Ουκρανοί απέτρεψαν τα ξημερώματα μαζική επίθεση με πυραύλους και drones

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: