Αν έχουν ευθύνη, τα Ηνωμένα Έθνη, για τη νεκρή ζώνη, να την αναλάβουν κιόλας: Όχι να παρουσιάζουν την Κύπρο ως το πιο απάνθρωπο κράτος του πλανήτη! Έλεος…

FILE PHOTO: Οι σκηνές των μεταναστών στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου. Φωτογραφία από τον Φιλελεύθερο




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Δηλαδή, θα μας βγάλουν τώρα οι ΟΗΕέδες και οι συνήγοροι τους ότι έχουμε το πιο απάνθρωπο κράτος του πλανήτη, εκτός από το πιο διεφθαρμένο; Διότι, δια της βίας παγιδεύσαμε στη νεκρή ζώνη δεκάδες μετανάστες, που ζουν σε άθλιες συνθήκες και η απάνθρωπη κυβέρνηση δεν λυγίζει με τον πόνο τους.

Τόσα χρόνια που λύγιζε με το μεταναστευτικό και φτάσαμε να έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλες τις χώρες της Ευρώπης -μεγαλύτερο και από την Ελλάδα και από την Ιταλία, που επίσης αντιμετωπίζουν «μεταναστευτικές ροές»- δεν μας κάνει και λίγο ανθρώπινους; Μιλούν οι εκπρόσωπο της ουνφικυπ ως να βρίσκονται σε ένα κράτος κτηνωδίας. Που δεν λυπάται τους ανθρώπους!

Και η κυπριακή Αστυνομία, όπως δήλωνε ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, «συνεχίζει να μεταφέρει αιτούντες άσυλο σε περιοχές εντός της ουδέτερης ζώνης των Ηνωμένων Εθνών» (είπε στο ΚΥΠΕ).

  • Ο τρόπος που το παρουσιάζει δείχνει και την εχθρότητα και τις εντυπώσεις που θέλει να δημιουργήσει σε βάρος του νόμιμου κράτους. Η νέα προχτεσινή άφιξη μεταναστών εντός της νεκρής ζώνης τον ξεσκεπάζει.

Σαράντα τέσσερις μετανάστες, οι περισσότεροι Σύροι, κατέβηκαν με βάρκα στον κατεχόμενο κόλπο της Μόρφου. Τους παρέλαβε αυτοκίνητο και τους μετέφερε απευθείας σε σημείο της νεκρής ζώνης, στην περιοχή Αυλώνας – Περιστερώνας.

Εισήλθαν στη νεκρή ζώνη χωρίς να τους σταματήσει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ και έφτασαν στις ελεύθερες περιοχές περπατώντας. Αυτοί που ελέγχουν την «ουδέτερη ζώνη των Ηνωμένων Εθνών», δεν τους είδαν (δήθεν) ούτε όταν εισέρχονταν, ούτε όταν διέσχιζαν την περιοχή τους.

Όταν έφτασαν στη γραμμή που ελέγχει το νόμιμο κράτος, οι αστυνομικοί τους απαγόρευσαν να περάσουν τη γραμμή και αναγκάστηκαν να προσπαθήσουν να επιστρέψουν εκεί από όπου ήλθαν. Από πού ως πού αυτό δίνει το δικαίωμα στον εκπρόσωπο της ουνφικυπ να δηλώνει ότι η Αστυνομία «μεταφέρει αιτούντες άσυλο σε περιοχές εντός της ουδέτερης ζώνης»; Ούτε τους μεταφέρει (από πού;), ούτε είναι αιτούντες άσυλο.

  • Το χειρότερο, όμως, φαίνεται στο βίντεο που έφερε στο φως το philenews. Όταν οι μετανάστες δοκίμασαν να επιστρέψουν τους σταμάτησαν οι άνθρωποι της ουνφικυπ και τους καθοδήγησαν να πορευτούν προς τις ελεύθερες περιοχές.

Είναι επικίνδυνο προς τα εδώ, τους έλεγε ο οηές, πηγαίνετε προς τα εκεί. Και τους έδειχνε το δρόμο για τις ελεύθερες περιοχές. Όταν αυτοί δίσταζαν τους έβαλε να κάτσουν στη μέση του χωματόδρομου, για να τους πείσει ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουν.

Διακινητές μεταναστών κανονικοί. Διότι και οι άλλοι διακινητές έτσι τους κατευθύνουν. Προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι βαρβαρότητα φυσικά να βρίσκονται άνθρωποι παγιδευμένοι σε μια περιοχή στην ύπαιθρο, όπως τη νεκρή ζώνη, και κάθε ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να δείχνει ανθρώπινο πρόσωπο απέναντί τους. Αυτό είναι δεδομένο και αυτονόητο.

Το άλλο δεδομένο, όμως, είναι ότι το ευνομούμενο κράτος οφείλει να εφαρμόσει μια πολιτική απέναντι σε ένα υπαρκτό πρόβλημα για να το αντιμετωπίσει. Κι αυτή την πολιτική δεν μπορεί να του την επιβάλει ούτε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ούτε τα φιλάνθρωπα αισθήματα. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Λένιν (προσωπικά διαφωνώ, αλλά ισχύει): Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα.

  • Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει πρώτα απ΄ όλα να απαντήσουμε ένα ερώτημα: Όταν το κυπριακό κράτος επιτρέψει την παράνομη διακίνηση μέσω της νεκρής ζώνης, ποιος μπορεί να ελέγξει ότι δεν θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου;

Διότι είναι γνωστό το φαινόμενο, το έχουμε ξαναζήσει. Όταν εμποδίζει η Αστυνομία τη διακίνηση, αλλά συνεχίζουν να έρχονται, όπως ήρθαν και οι 44, αν το επιτρέψει και πάει το μήνυμα στους διακινητές, θα γίνει πλέον επίσημη δίοδος. Και μάλιστα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ας μην παριστάνουν οι ΟΗΕδες και οι φιλάνθρωποι συνήγοροί τους ότι είναι αυτοί ανθρωπιστές κι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε βάρβαροι. Ας εκτελέσουν το καθήκον που τους αναλογεί: Να μην επιτρέπουν σε κανέναν να εισέρχεται στη νεκρή ζώνη. Όπως δεν επιτρέπουν στους Ελληνοκύπριους γεωργούς ή στους κυνηγούς ή στους αγρελοσυλλέκτες.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το θράσος τους δεν έχει όρια, θέλουν και επίδομα κατακτητή: Με τη λογική του κατευνασμού η κατοχική δύναμη αποθρασύνεται… Κάπου συμφωνούν ο Τατάρ και μερικοί “δικοί” μας…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: