Ακόμη πιο δυνατό το ChatGPT μετά την συμφωνία με τον εκδοτικό κολοσσό Condé Nast: Θα μπορεί να προβάλλει περιεχόμενο από Vogue, The New Yorker, GQ* Αγνωστο το αντίτιμο

Τα περιοδικά Vogue Italia και l’Uomo Vogue εξερευνούν ιδέες και προτάσεις για την ανάκαμψη της βιομηχανίας της μόδας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ.




Η OpenAI και ο παγκόσμιος γίγαντας των περιοδικών Condé Nast ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα επιτρέψει στο ChatGPT και στη μηχανή αναζήτησης SearchGPT να προβάλλουν περιεχόμενο από τα περιοδικά Vogue, The New Yorker, GQ και άλλες γνωστές εκδόσεις.

Η πολυετής συμφωνία είναι η πιο πρόσφατη τέτοια συμφωνία που συνάπτει η OpenAI με μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

Το περιεχόμενο που παράγεται από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης είναι περιζήτητο από εταιρείες τεχνολογίας που το χρησιμοποιούν για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους.

Ορισμένες επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, όπως οι New York Times και η Chicago Tribune, έχουν αντισταθεί σε αυτό και έχουν λάβει νομικά μέτρα για να προστατεύσουν το περιεχόμενό τους.

Η OpenAI και η Condé Nast δεν αποκάλυψαν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

«Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Condé Nast και άλλους εκδότες ειδήσεων για να διασφαλίσουμε ότι, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ανακάλυψη και την μεταφορά ειδήσεων, θα διατηρεί την ακρίβεια, την ακεραιότητα και τον σεβασμό στην ποιότητα του ρεπορτάζ», δήλωσε ο Μπραντ Λάιτκαπ, επικεφαλής της OpenAI.

Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί είδαν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα να αμφισβητούνται από την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων ψηφιακών πλατφορμών.

«Η συνεργασία μας με το OpenAI αρχίζει να αναπληρώνει μέρος αυτών των εσόδων, επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε να προστατεύουμε και να επενδύουμε στη δημοσιογραφία και τις δημιουργικές μας προσπάθειες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Condé Nast, Ρότζερ Λιντς.

Η OpenAI λάνσαρε τον περασμένο μήνα το πρωτότυπο της μηχανής αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη, SearchGPT.

Μεταξύ των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν το Time Magazine, τους Financial Times και το Associated Press.

Με πληροφορίες από BBC

Μετά από δύο δεκαετίες γνωριμίας, δύο γάμους και αμέτρητα πρωτοσέλιδα, η Τζένιφερ Λόπεζ κατέθεσε επισήμως αίτηση διαζυγίου από τον Μπεν Άφλεκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: