“Άγριος καυγάς” του Προεδρικού Μεγάρου και της κυπριακής αντιπολίτευσης: “Σκοτώνονται” για τους συμβούλους της κυβέρνησης, γίνεται λόγος για άκρατο λαϊκισμό

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προεδρεύει σύσκεψης με τους Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων. Φωτογραφία PIO, ΓΤΠ, Ανδρέας Λουκαΐδης




Υπεραμύνεται εαυτόν η κυπριακή Κυβέρνηση όσο αφορά στη χρονική στιγμή, την οποία δημοσιοποίησε τα ονόματα των Συμβούλων και Συνεργατών, απ` τους οποίους ζητήθηκε, μάλιστα, γραπτή συγκατάθεση.

Απαντώντας στις κατηγορίες κομμάτων και βουλευτών για καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της λίστας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάνει λόγο για κρεσέντο άκρατου λαϊκισμού.

«Είναι πρωτοβουλία αυτής της Κυβέρνησης που ρυθμίστηκε νομοθετικά και με αυστηρές πρόνοιες το ζήτημα των συμβούλων-συνεργατών. Το ζήτημα που προκύπτει τώρα είναι ακριβώς γιατί είδαμε και τις προηγούμενες μέρες να επιχειρείται στοχευμένα και εργολαβικά μια μεθοδευμένη προσπάθεια να αφεθούν σκιές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

« Όσον κι αν κάποιους τους στενοχωρεί η προσήλωση στην διαφάνεια και στη λογοδοσία αυτής της Κυβέρνησης, εμείς δεν περιοριζόμαστε σε ρητορίες και συνθήματα αλλά στην πράξη. 2.23.05 Εμείς καλούμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κυβέρνησης, να ακολουθήσει αυτές τις πρωτοβουλίες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει ο Παύλος Πήττας στο Omega, αιχμές κατά της Κυβέρνησης αφήνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, που όπως λέει έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για κατάθεση πρότασης νόμου που να αφορά πλήρη δημοσίευση των στοιχείων των συνεργατών στη νομοθετική εξουσία.

«Έστω και με καθυστέρηση και αχρείαστες αντιπαραθέσεις, η κυβέρνηση εφάρμοσε επιτέλους τη νομοθεσία και δημοσιοποίησε τα ονοματεπώνυμα των συμβούλων στο Προεδρικό. Είχαμε πει τότε ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Δεν μπορεί η νομοθεσία να προνοεί δημοσιοποίηση αλλά η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», είπε ο Ονούφριος Κουλλάς, εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ.

Λάβρος κατά του Προεδρικού εμφανίζεται ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, λέγοντας πως η Κυβέρνηση παραβίαζε ξ ίδια τη νομοθεσία που είχε φέρει.

« Ήταν σαφέστατη η νομοθεσία, είναι σαφέσταση, προβλέπει τα συγκεκριμένα στοιχεία που πρέπει να δημοσιοποιούνται και πού πρέπει να δημοσιοποιούνται. Και τολμώ να πω ότι αν δεν υπήρχε στην ατζέντα της Τετάρτης το θέμα, και πάλι δεν θα δημοσιοποιούνταν», ανέφερε ο Αντρέας Πασουρτίδης, Βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση δεν είχε υποχρέωση να ζητήσει πρώτα τη γραπτή συγκατάθεση των 31 προσώπων, όπως εν τέλει έπραξε.

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση των Ευρωπαίων με τον Χακάν Φιντάν, στο άτυπο Συμβούλιο: Στο “μενού” τα ευρωτουρκικά και το Κυπριακό, η Ουκρανία και η Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: