Βρε, βρε τον …Παπαφλέσσα τον Ελπιδοφόρο: Τρέμουν οι Τούρκοι (!!!), επειδή όπως υποστηρίζουν, σήκωσε την “πολεμική” σημαία εναντίον της τουρκικής κατοχής της Κύπρου!!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην Κληρικολαϊκή του Σαντιέγκο, στην Καλιφόρνια. Φωτογραφία Dimitrios Panagos




Κείμενο HELLAS JOURNAL

Ο άνθρωπος είναι ο νέος Παπαφλέσσας και εμείς τον …παρεξηγήσαμε. Ομιλώ για τον Ελπιδοφόρο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια, μιλούσε για την τουρκική εισβολή εναντίον της Κύπρου, αλλά δεν ανέφερε τη λέξη τουρκική.

Όπως είναι γνωστό, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Μεγαλόνησο με αφορμή το συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, οπότε τα χρειάστηκε όταν πληροφορήθηκε λίγο-πολύ ότι υπάρχει πρόβλημα με την επίσκεψη του. Έτσι, υπό την καθοδήγηση των Κύπριων φίλων του, ξεκίνησε να κάνει δηλώσεις για το νησί, χρησιμοποιώντας τις δύο μαγικές λέξεις: τουρκική εισβολή.

Τις λέει, αλλά ΔΕΝ τις πιστεύει. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα αισθήματα του για την Κύπρο και τον λαό της. Πιστεύει ότι η Κύπρος ευθύνεται για την τραγωδία των Κωνσταντινουπολιτών. Αυτό όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

Ο Ελπιδοφόρος δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τα ελληνικά εθνικά θέματα. Κάνει κάποιες δηλώσεις ΜΟΝΟ υπό πίεση. Όπως συνέβη τώρα με την Κύπρο.

Στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στο Σαντιέγκο της Καλιφόρνιας, πάντα υπό την πίεση των Κύπριων φίλων του, που τους έχει φέρει σε δεινή θέση, οργάνωσε ένα δίωρο για την τουρκική εισβολή, στο οποίο παραβρέθηκαν 127 σύνεδροι από τους 1500 (μετά συζύγων και τέκνων). Μόνο 127, διότι ο ίδιος δεν έκανε προσωπική έκκληση στους συνέδρους για να παραστούν.

Στη συνέχεια οργάνωσε και μία συναυλία, όπου κάλεσε τους συνέδρους να παραβρεθούν. Οι καλλιτέχνες ήταν εξαιρετικοί. Όμως στο τέλος, μερικοί σύνεδροι, κυρίως κυριες, μεράκλωσαν και η συναυλία για την Κύπρο έγινε πανηγύρι. Διότι δεν τους είχε ενημερώσει κανείς, για το λόγο πραγματοποίησης της συναυλίας.

Όμως, ο Ελπιδοφόρος άδραξε την ευκαιρία και μίλησε στους συνέδρους. Είπε τα εξής, που αν τα πίστευε θα τον τιμούσε όλος ο Ελληνισμός:

Αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Το αποψινό αφιέρωμα στο υπέροχο Νησιωτικό Έθνος της Κύπρου θα μας αναζωογονήσει όλους με μια στοργική αγκαλιά αυτού του παραδείσου της υπόσχεσης και της προόδου. Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλους τους συντελεστές και τους παραγωγούς του προγράμματος για την αγάπη τους και ιδιαίτερα τον Ισίδωρο και τη Μαρία Γαριφαλάκη για την κύρια χορηγία τους σε αυτό το υπέροχο γεγονός.

Η παρουσία του Επίτιμου Γενικού Προξένου κ. Ανδρέα Κυπριανίδη φέρνει περαιτέρω αξιοπρέπεια και τιμή στη βραδιά και τον ευχαριστώ και την Κυπριακή Δημοκρατία για τη συμμετοχή του.

Ακόμα κι όταν γιορτάζουμε με μουσική και τραγούδι με αυτή τη συγκλονιστική συναυλία, δεν μπορούμε παρά να στρέψουμε την καρδιά και το μυαλό μας στην επερχόμενη μνήμη.

Είμαστε πενήντα χρόνια από την εισβολή και την παράνομη κατάληψη και κατοχή του ενός τρίτου αυτού του κυρίαρχου Νησιωτικού Έθνους από τα τουρκικά στρατεύματα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει, και δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει.

Η Κύπρος είναι λίθος της ελληνικής ιστορίας και ακρογωνιαίος λίθος του παγκόσμιου πολιτισμού. Αυτές οι αλήθειες δεν μπορούν ποτέ να διαγραφούν. Και η θεμελιώδης ενότητα και ακεραιότητα της Κύπρου δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί από την απροσεξία και, τολμώ να πω, την αμνησία ενός κόσμου που πρέπει να νοιάζεται για τα γεγονότα και για την αλήθεια.

Ως εκ τούτου, θα παρακαλούσα όλους μας να πάρουμε την έμπνευση που μας χαρίστηκε απόψε και να τη μοιραστούμε με οποιονδήποτε και οποιονδήποτε συναντήσουμε. Η Κύπρος είναι υπόθεση δικαιοσύνης και ειρήνης. Έχουμε μια ιστορία να πούμε και πρέπει να την πούμε δυνατά, και να την πούμε περήφανα!

Δεν θα επιτρέψουμε στον κόσμο να ξεχάσει τη δίκαιη υπόθεσή μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει άλλη μια δεκαετία χωρίς να γίνει αποδεκτή μια ειρηνική, δίκαιη και δίκαιη λύση.
Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοηθεί η ιστορία των δέκα χιλιάδων ετών της Κύπρου, πολύ περισσότερο να ξεχαστεί.
Αυτή είναι η ιστορία μας, η αφήγησή μας και κανείς δεν θα μας την πάρει.

* * *

Αξιότιμε Γενικέ Πρόξενε Ανδρέα Κυπριανίδη, παρακαλώ δεχτείτε από όλους μας αυτό το δείγμα της εκτίμησής μας και της δέσμευσής μας να σταθούμε δίπλα στην Κύπρο μέχρι να επιτευχθεί δικαιοσύνη και ειρήνη σε αυτό το ιερό νησί του μύθου και του μυστηρίου, όπου ζει και ευδοκιμεί η Ελληνική Ψυχή και όπου Την Αγία Ορθόδοξη Πίστη μας την έφεραν οι ίδιοι οι Απόστολοι του Κυρίου.

Ευχαριστώ! Και ο Θεός να ευλογεί και να προστατεύει πάντα την αγαπημένη μας Κύπρο!

Οι Τούρκοι εθνικιστές έδραξαν την ευκαιρία και αντέδρασαν για τα λόγια του που αφορούν την τουρκική εισβολή. Έριξαν κάμποσο νερό στον μύλο του και στην προσπάθεια του να γίνει δεκτός στην Κύπρο. Ο μηχανισμός του ήδη ξεκίνησε δράση για να παρουσιαστεί ως …Παπαφλέσσας.

Στην Κύπρο λέμε συχνά αυτή τη φράση για ανθρώπους όπως τον Ελπιδοφόρο: Ισιώνει ο νούρος του σσύλλου; Βεβαίως και όχι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Ελπιδοφόρος πρέπει να απολογηθεί στην Κυπριακή Κοινότητα της Αμερικής: Διοργάνωσε στην Κληρικολαϊκή εκδήλωση για την Κύπρο σε μία (σχεδόν) κενή αίθουσα… (photos)

Τη συναυλία του Ελπιδοφόρου, με τίτλο Κύπρος «Γη της αγκαλιάς», για τους νεκρούς (υποτίθεται) της Μεγαλονήσου, ακολούθησαν …χοροί: Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματι μου!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: