Το Κρεμλίνο στηρίζει τον «Δούρειο Ίππο» του, την ακροδεξιά Λεπέν: Ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με υποδείξεις, μάλιστα, προς την πολιτική ελίτ της Γαλλίας

File Photo Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση Πούτιν και Λε Πεν στο Κρεμλίνο EPA, MICHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT




Τώρα μένει μόνον να βγει ο Πούτιν και να στηρίξει την Λεπέν, αφού με τον πιο επίσημο μέχρι σήμερα τρόπο η Ρωσία εμφανίστηκε να δίνει την στήριξη και να βασίζει την “ελπίδα’ της για πολιτική εμπλοκή στη Γαλλία και την Ευρώπη  στην γαλλική ακροδεξιά.

Το κατά πόσον αυτό θα βοηθήσει την Λεπέν και το κόμμα της ενόψει του δεύτερου κρίσιμου γύρου της Κυριακής, είναι άλλης τάξεως ερώτημα, καθώς η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς προσπαθεί από τις Ευρωεκλογές κιόλας να υποβαθμίσει τους δεσμούς του κόμματός της με το Κρεμλίνο και το καθεστώς Πούτιν.

«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα και μια ρήξη με τις επιταγές της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανάρτηση στο X επισυνάπτοντας μια φωτογραφία της Μαρίν Λεπέν.

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», ανέφερε η ανάρτηση του αναπληρωτή εκπρόσωπου του υπουργείου, Αντρέι Ναστασίν.

Το κόμμα της Λεπέν έχει επί σειρά ετών ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία, ενώ πάρει και δάνειο από ρωσική τράπεζα, ενώ αρνήθηκε να στηρίξει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο μανιφέστο του, το κόμμα πρότεινε μια στενότερη «συμμαχία» με τη Ρωσία και έξοδο από το ΝΑΤΟ, θέσεις τις οποίες ωστόσο διέγραψε από το πρόγραμμά της στο διαδίκτυο, καθώς η Γαλλία όδευε προς τις βουλευτικές εκλογές.

Την παραμονή των προεδρικών εκλογών του 2017, η Μαρίν Λεπέν, η οποία ήταν υποψήφια για την προεδρία [και ηττήθηκε από τον Μακρόν], πήγε στη Μόσχα και φωτογραφήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ένα ενσταντανέ που έμοιαζε με έγκριση από το “αφεντικό”.

Πέντε χρόνια αργότερα όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία η Μαρίν Λεπέν άλλαξε τον τόνο της. «Δεν έχω δεσμό φιλίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο συνάντησα μια φορά στη ζωή μου, δεν έχω καν οικονομικούς δεσμούς μαζί του», είπε.

Allons enfants εναντίον Λεπέν: «Δημοκρατικό ανάχωμα» κατά της ακροδεξιάς με μαζικές αποχωρήσεις υποψηφίων για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων ενόψει Β’ Γύρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: