Το κύκλωμα των «ΚρανΜοντανιστών» βγάζει χολή και απίστευτο μίσος: Ψεύδονται ασύστολα, παραποιούν τα απόρρητα έγγραφα, δέχονται την “όποια λύση” για την Κύπρο (video)

Ο αδούλωτος κυπριακός λαός τίμησε και πάλι αυτούς που έπεσαν κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ)




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Είναι τουλάχιστον ύποπτη, και σίγουρα εξαιρετικά επικίνδυνη, η προσπάθεια ολικής επαναφοράς του Κραν Μοντανά και του φιλοτουρκικού σχεδίου που προσπάθησαν να επιβάλουν στη Λευκωσία με διευθυντή της «ορχήστρας» τον Έσπερ Μπαρθ Έιντα, εκείνη τη μουσίτσα από τη Νορβηγία που διορίστηκε μάλιστα και υπουργός Εξωτερικών -κανένας εξ αυτών δεν χάνεται, επιβραβεύονται για τις υπηρεσίες τους.

Ανεξάρτητα από το αν έπραξε ορθά ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που αρνήθηκε να δεχθεί τον εκβιασμό -αν έφυγε όντως να του δώσουμε τα συγχαρητήρια μας- πως δικαιολογείται αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση από το κύκλωμα των «ΚρανΜοντανιστών», οι οποίοι βγάζουν κατακίτρινη χολή και ένα απίστευτο μίσος;

Για να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση, όσοι διάβασαν τα πραγματικά έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, αυτά που δημοσιεύσαμε εμείς, όχι τα άλλα που διαρρέει η «συμμορία» των πρώην Ανανιστών, γνωρίζουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν δέχθηκε ούτε την αποχώρηση των στρατευμάτων, ούτε την απόσυρση των εγγυήσεων και των «επεμβατικών δικαιωμάτων».

  • Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο λένε ψέματα και δυστυχώς αυτό αφορά και μερικά στελέχη του ΑΚΕΛ, τα οποία έχουν παραποιήσει τα πάντα για να επιβάλουν το άρρωστο αφήγημα τους.

Ξεσκονίστε τους ένα προς ένα. Είναι οι ίδιοι που έχασαν πανηγυρικά στο δημοψήφισμα για το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν αλλά δεν αποδέχθηκαν ποτέ τη δημοκρατική έκφραση του κυπριακού λαού. Γι’ αυτό και στο επόμενο δημοψήφισμα -που προσπαθούν να μην γίνει- θα χάσουν με 86%.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, παρέδωσε την έκθεση της στον Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος θα την …διαβάσει και θα …πάρει αποφάσεις. Έχει πάρει πολύ τον ρόλο του στα σοβαρά, βλέπετε, έμειναν μόνο και μόνοι οι Κύπριοι να ασχολούνται μαζί του.

Η κ. Ολγκίν, λοιπόν, που στο λογοτεχνικό κείμενο της του περασμένου Σαββάτου, έγραψε ένα σωρό αρλούμπες, συμβουλεύτηκε τους πρώην «Ανανιστές» και νυν «ΚρανΜοντανιστές» για να συγγράφει την έκθεση της, πέραν κάποιων εξαιρέσεων της άλλης πλευράς, που σίγουρα δεν θα λάβει υπόψη.

Η βαρύγδουπη έκθεση είναι προϊόν αυτών των τύπων, της ισχνής μειοψηφίας, που φωνάζουν δυνατά κάνοντας και μπούλιγκ όπως είδαμε και με την περίπτωση του δημοσιογράφου Κώστα Κωνσταντίνου, ο οποίος με ένα κείμενο του στο Facebook, ξεσκέπασε τον πληρωμένο υπάλληλο του κ. Αναστασιάδη.

Αν ήταν στη θέση του κάποιος που σέβεται ελάχιστα τον εαυτό του, θα πήγαινε σπίτι του και δεν θα ξανάβγαινε της πόρτας του.

Όμως είναι θρασύτατος, έχει κάνει αίσχη όπως δηλώνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και παρ’ όλα αυτά βγάζει γλώσσα. Σε εμένα έκανε αγωγή επειδή έγραψα ότι ήταν αποδέκτης απόρρητων κρατικών εγγράφων ενώ είχα αναφερθεί και στην υπόθεση της κ. Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και του συμβολαίου της. Και μελετώντας όσα είπε στον Αντέννα και αλλού ο κ. Αναστασιάδης, αναρωτήθηκα αν χρειάζομαι κάποιον μάρτυρα στο δικαστήριο.

Τούτο το μπούλιγκ εναντίον του τέως Προέδρου, που έκανε πολλά λάθη -διότι δεν είναι δυνατόν να εμπιστεύθηκε αυτούς τους τύπους που προσπαθούν να τον διασύρουν- γίνεται προς γνώση και συμμόρφωση του διαδόχου του.

  • Λίγο πολύ του λένε ότι θα πάθεις και χειρότερα εάν πεις όχι σε λύση, που στην ουσία είναι διάλυση του κυπριακού κράτους. Ομιλούν βεβαίως για την όποια λύση.

Είναι φρικτοί. Μα νομίζουν ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο. Θα δεχθούν ποτέ να γίνουν υποχείρια της Τουρκίας; Ας γυρίσουν πλευρό…

Είναι απορίας άξιο πως ο κ. Αναστασιάδης εμπιστεύθηκε τον «Συκοφάντη», όπως αναφέρει στον τίτλο του υπό έκδοση βιβλίου του. Ένας γνωστός μου που έχει διαβάσει δύο κεφάλαια, μου έλεγε ότι είναι συγκλονιστικό: Και από πλευράς πληροφοριών, και από πλευράς γραψίματος. Το γράφει ο ίδιος ο τέως Πρόεδρος, και ο φίλος που το διάβασε μου είπε πως παραθέτει έγγραφα που ενοχοποιούν 100% τον λεγόμενο και «συγγραφέα».

Πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στο νησί, που γράφει και ξεγράφει και μονίμως εκ των υστέρων διορθώνει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην υπόθεση του πολιτικού αρχηγού της ΕΟΚΑ β’, τον οποίο παρακαλούσε να τον συγχωρέσει, συμφωνώντας να αφαιρέσει σελίδες από τα βιβλία του, για να διορθώσει τα λάθη.

Κοιτάξτε: Δεν υπάρχει δημοσιογράφος που σέβεται ελάχιστα τον εαυτό και ο οποίος υποτάσσεται σε πολιτικούς και γίνεται ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Κανένας. Και η υπόθεση των Βρυξελλών, με τον ταυτόχρονο διορισμό και συγγενικών του προσώπων, αποτελεί καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς. Συμφωνώ.

Την  περασμένη Κυριακή προκάλεσα τον κ. Τουμάζο Τσελεπή για τις αναλήθειες του σε ότι αφορά τα έγγραφα του ΟΗΕ για το Κραν Μοντανά. Δεν μας απάντησε ούτε καν μέσω του δημοσιογραφικού οργάνου του ΑΚΕΛ, τη Χαραυγή.

  • Τι να απαντήσει ο άνθρωπος, αφού γνωρίζει ότι ανακάτεψε την αλήθεια με την αναλήθεια. Έσπευσε όμως ο Άνδρος Κυπριανού, ο γνωστός και ως φίλος του Τσαβούσογλου και άφησε τη γλώσσα του να πάει περίπατο.

Μου έλεγε ένας γνωστός μου, που είχε το κουράγιο να καθίσει να τον ακούσει ότι …κέντησε! Έχει και φοβερή μνήμη. Μετά από 7 τόσα χρόνια τα …θυμήθηκε όλα. Να πάει στο Χόλιγουντ να διδάξει σκηνοθεσία.

Από το πάζλ λείπε ένα πρόσωπο. Ο καθοδηγητής, αυτός που συντονίζει, ο …«στρατηγός».

Από το περιβάλλον του κ. Αναστασιάδη τον εντοπίζουν στην Αθήνα. Υποψιάζομαι αναφέρονται στον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη. Είναι κάτι που δεν το γνωρίζω (ακόμα).

Επαναφέρω τα ερωτήματα μου προς τον κ. Τσελεπή:

  1. Ισχυρίστηκε ότι τα έγγραφα που αποκαλύψαμε δεν είναι δήθεν τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών αλλά σημειώσεις. Του λέμε πως είναι ΨΕΜΑ, είναι τα πρακτικά
  2. Ισχυρίστηκε ότι δεν παρουσιάσαμε ορθά το πρακτικό της συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες στις 6.15 το απόγευμα πριν το δείπνο, όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ είπε στον τότε Πρόεδρο ότι η Τουρκία θα δεχόταν κατάργηση εγγυήσεων. (Του είπε κάτι τέτοιο αλλά ήταν ψέμα διότι το αποδεικνύει το πρακτικό της συνάντησης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Γκουτέρες η ώρα 1.15 το μεσημέρι. Του ξεκαθάρισε ο Τσαβουσογλου ότι δεν δεχόταν την κατάργηση των εγγυήσεων και του «δικαιώματος» της επέμβασης, ότι δεν αποδεχόταν αποχώρηση των στρατευμάτων του Αττίλα).
  3. Ισχυρίστηκε ότι από το πρακτικό του δείπνου λείπει ένα κομμάτι, στο οποίο ο Γ.Γ. του ΟΗΕ λέει τάχατες ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δεχθεί την κατάργηση των εγγυήσεων. Δεν λείπει κανένα κομμάτι. Δημοσιεύθηκε άλλωστε με φωτοτυπία…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δεν γνωρίζω ποιος θα προστατεύσει αυτόν τον ανόητο νεαρό που έστειλε ο κυπριακός λαός στην Ευρωβουλή, αλλά αν δεν τον αναλάβει κάποιος νούσιμος άνθρωπος, θα πάρει τον κατήφορο και δεν θα τον σταματά κανείς. Και μένω εδώ…

Μετά τις εκλογές, ναι, χειροκρότησα την εκλογή του διότι αυτόν τον τρόπο, επέλεξε ο λαός για να χαστουκίσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Αλλά έχει και ο μαζοχισμός τα όρια του.

Κάποιος να του πει ότι όταν αντιπροσωπεύουμε την Πατρίδα δεν κάνουμε χαβαλέ. Με σοβαρότητα υποστηρίζουμε τα δίκαια της.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Ερντογάν, που απαιτεί τα ελληνικά νησιά, μας έκανε και πλάκα: “Επικεντρωθείτε στη μεγάλη εικόνα, και μην σκοντάφτετε πάνω σε λόφους”, μας είχε πει έχοντας δίπλα του τον Πρωθυπουργό…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: