Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εάν ο Τραμπ δεν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Ο προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον ο απόλυτος ήρωας για τους Ρεπουμπλικάνους, ιδιαίτερα για την ακροδεξιά πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος.

Και αυτό δεν φαίνεται μόνο στο Εθνικό Συνέδριο που διεξάγεται από χθες Δευτέρα στο Μιλγουόκι, όπου η υποδοχή του ήταν συγκλονιστική, αλλά και σε όλη τη χώρα. Οι οπαδοί του αναθάρρησαν και πιστεύουν ότι θα επιστρέψει στο Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025.

Το γεγονός και μόνο ότι σώθηκε από την απαράδεκτη απόπειρα δολοφονίας, που όλοι καταδικάζουμε, τον μετατρέπει σε ένα μυθικό πρόσωπο. Οι εκδηλώσεις λατρείας είναι εξωπραγματικές, αλλά την ίδια στιγμή είναι και δικαιολογημένες. Δέχθηκε δολοφονική επίθεση και σώθηκε και αυτό είναι που μετρά για τους οπαδούς του, οι οποίοι θέλουν να τον δουν ξανά Πρόεδρο της υπερδύναμης.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί εάν δεν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα; Μα φυσικά όχι, αλλά αυτό το θέμα αν και απασχολεί από τώρα, θα το δούμε τότε, όταν αποφασίσει ο αμερικανικός λαός.

  • Οι έρευνες μέχρι της στιγμής για την απόπειρα δολοφονίας και τον επίδοξο δολοφόνο, δεν έχουν καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα.

Οι αρχές έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά του δεδομένα μέσα από το κινητό του και μέσα από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, αλλά δεν βρίσκουν ακόμα κάτι που να συνδέεται με την εγκληματική πράξη του εναντίον του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.

Πρώτον, δεν δίνεται απάντηση για την ιδεολογία του και για την όποια κομματική προτίμηση του. Παραμένει ως στοιχείο ότι έχει εγγραφεί στους καταλόγους των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αν και στην ουσία μπορεί και να μην σημαίνει και τίποτα. Σημειώνουμε ότι βρέθηκε εισφορά 15 δολαρίων σε οργάνωση που υποστηρίζει αριστερούς υποψηφίους, αν και πιθανότατα πρόκειται για συνωνυμία.

Δεύτερον, για το τελευταίο 48ωρο πριν από την απόπειρα δολοφονίας, οι αρχές δεν βρίσκουν κάποιο στοιχείο που να τους λύνει τις απορίες και τα ερωτηματικά. Η δραστηριότητα του δεν προκαλεί καμία υποψία ότι σχεδίαζε αυτήν την εγκληματική πράξη.

Απ’ εκεί και πέρα, η αποτυχία της Μυστικής Αστυνομίας, να προστατεύσει τον κ. Τραμπ είναι μία άλλη σοβαρότατη υπόθεση, που ακόμα είναι υπό διερεύνηση. Γιατί οι πράκτορες που ανέλαβαν την προστασία του έδειξαν τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά;

Προκάλεσε, πάντως, δικαιολογημένη απορία η επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου, ο οποίος στο παρελθόν -πριν μετατραπεί στον απόλυτο άνθρωπο του κ. Τραμπ στο αμερικανικό Κογκρέσο- είχε καταφερθεί με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τον πρώην Πρόεδρο.

Τον είχε αποκαλέσει μέχρι και …Χίτλερ. Γενικά ήταν η αιχμή του δόρατος για τους αντιπάλους του κ. Τραμπ μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη και οι σχέσεις τους έγιναν πολύ στενές. Αρκετοί ανέμεναν ότι ο προεδρικός υποψήφιος θα επέλεγε ένα υποψήφιο με άλλα χαρακτηριστικά, ένα μαύρο ή ισπανόφωνο για να προσελκύσει ψηφοφόρους, αλλά επέλεξε ένα λευκό και πλούσιο. Μέτρησε επίσης η φιλική του σχέση με τα παιδιά του κ. Τραμπ, ιδιαίτερα με τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ.

Το πρώτο στοιχείο για την επιλογή του γερουσιαστή Βανς είναι η ηλικία του. Είναι νέος σε σχέση με τον ίδιο που ότι και να υποστηρίζει έχει και αυτός προβλήματα με την υγεία του, που δεν αναδεικνύονται λόγω του κ. Μπάιντεν, ο οποίος δείχνει ότι έχει ιατρικά θέματα.

Ο Βανς είναι 39 ετών, προέρχεται από φτωχή οικογένεια και έχει να δείξει επιτυχίες όπου και αν βρέθηκε. Στον στρατό και αργότερα όταν εργάστηκε σε εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ, αλλά και σαν συγγραφέας.

Ένα άλλο του χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, που ενδιέφερε πάνω απ’ όλα τον κ. Τραμπ, πως είναι πιστός στα αφεντικά του, αν και όπως ανέφερα παραπάνω αρχικά ήταν ένας σκληρός αντίπαλος για τον πρώην Πρόεδρο.

Ο κ. Τραμπ πιστεύει ότι θα υπηρετήσει απόλυτα τους δικούς του σκοπούς, και θα προωθήσει την ακροδεξιά ατζέντα του, ιδιαίτερα στο Μεταναστευτικό.

Να θυμίσω τέλος, διότι μπορούμε να βρεθούμε ενώπιον της ίδιας κατάστασης, ότι ο Βανς υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις το αφήγημα του κ. Τραμπ ότι οι Δημοκρατικοί του έκλεψαν τις εκλογές το 2020. Το μείζον ερώτημα θα προκύψει εάν ο αμερικανικός λαός δεν τον εκλέξει Πρόεδρο. Εκεί θα πούμε όλοι ότι ο Θεός θα χρειαστεί να …προστατεύσει την Αμερική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το κύκλωμα των «ΚρανΜοντανιστών» βγάζει χολή και απίστευτο μίσος: Ψεύδονται ασύστολα, παραποιούν τα απόρρητα έγγραφα, δέχονται την “όποια λύση” για την Κύπρο (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί 20 ετών, να μπορούσε να σκεφθεί το σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ και μάλιστα να το υλοποιήσει μόνος του; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: