Την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ζητά ο Κουτσούμπας: «Συγκάλυψη κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών πίσω από το πόρισμα για τις υποκλοπές»

File Photo Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Επιστολή με αίτημα την άμεση σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, απέστειλε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής.

Στην επιστολή επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το πόρισμα του Αντιεισαγγελέα Ζήση και η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την έρευνα που διεξήχθη, η οποία παραπέμπει σε συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών για την υπόθεση.

Παράλληλα, όπως τονίζει, αναδεικνύονται τα όρια της “ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας”, η ηγεσία της οποίας διορίζεται απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η επιστολή του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

κ. Αθανάσιο Μπούρα

Η έκδοση του Πορίσματος και η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την έρευνα που διεξήχθη, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε και τελικά για τη βασιμότητα των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε. Αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη που παραπέμπει σε συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών για αυτή την δυσώδη υπόθεση.

Αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, η ύπαρξη ενός αντιδραστικού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου, που δίνει τη δυνατότητα στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και σε άλλα κυκλώματα, να προχωρούν σε “νόμιμες” και παράνομες επισυνδέσεις – με βάση το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” – οι οποίες μένουν στο “σκοτάδι” και τελικά στο απυρόβλητο.

Θυμίζουμε ότι παρόμοια ήταν η κατάληξη και στην υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναδεικνύονται, επίσης, τα όρια της “ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας”, η ηγεσία της οποίας διορίζεται απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, το ΚΚΕ ζητά τη διαβίβαση στη βουλή του Πορίσματος του Αρείου Πάγου, των στοιχείων της σχετικής δικογραφίας και την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να συζητηθούν και να εξεταστούν διεξοδικά όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Αθήνα 31/7/2024

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας

ΓΓ της ΚΕ & Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ»

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν είχα υποπτευθεί πόσο πολλούς φίλους έχω στην αντιπολίτευση που ενδιαφέρονται για την προστασία του ιδιωτικού μου χώρου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: