Την απόσυρση όλων των ρωσικών πλοίων από τη Θάλασσα του Αζόφ πανηγυρίζει ότι πέτυχε η Ουκρανία* Ρωσικό χτύπημα στο Χάρκοβο κατέστρεψε εγκαταστάσεις ελβετικής ΜΚΟ

FILE PHOTO epa09917498 A picture taken during a visit to Mariupol organized by the Russian military shows Russian warship guards in the Azov Sea behind a sunken Ukrainian ship on the cargo sea port of Mariupol, Ukraine, 29 April 2022. EPA/SERGEI ILNITSKY




Η Ρωσία έχει αποσύρει όλα τα πλοία της από την Αζοφική Θάλασσα, ένα υδάτινο σώμα που συνδέεται με τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το ναυτικό της Ουκρανίας, ενώ συμπληρώνονται 883 ημέρες από την έναρξη του πολέμου.

«Δεν υπάρχουν πλέον ρωσικά ναυτικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα», δήλωσε ο Ντμίτρο Πλετέντσουκ, εκπρόσωπος του ουκρανικού ναυτικού.

Ουκρανοί ναυτικοί αξιωματούχοι δήλωναν τους τελευταίους μήνες ότι οι επιτυχημένες επιθέσεις σε στόχους στη ρωσοκρατούμενη Κριμαία και αλλού στη Μαύρη Θάλασσα έχουν αναγκάσει το ρωσικό ναυτικό να επανατοποθετήσει τα πλοία του αλλού. Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμη τον ισχυρισμό αυτό.

Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους στο Χάρκοβο την Τετάρτη, προκαλώντας ζημιές στα γραφεία μιας ελβετικής ΜΚΟ που ασχολείται με την εξουδετέρωση ναρκών, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκε μια βιομηχανική περιοχή, δήλωσε ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιχόρ Τερέκοφ.

Οι σφοδρές ρωσικές επιθέσεις, εξάλλου, δημιουργούν «τεταμένες» και δύσκολες συνθήκες γύρω από την πόλη Ποκρόβσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, δήλωσε ο στρατός της Ουκρανίας. «Οι στρατιώτες της ταξιαρχίας συνεχίζουν να κρατούν θαρραλέα την άμυνα προς την κατεύθυνση της Προόδου, του Λοζουβάτσκι, της Ιβανόβκα και της Βοζντβιζένκα». Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στο Βοβτσάνσκ, το Σιβερσκ, το Τορέτσκ και την πόλη Ντονέτσκ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου. Το Ποκρόβσκ έχει περιγραφεί ως το πιο καυτό σημείο κατά μήκος της μετωπικής γραμμής.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα προέλαση βόρεια της πόλης Χάρκοβο εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών θέσεων στη βόρεια περιφέρεια Χάρκοβο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου. «Το γεωεντοπισμένο υλικό που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς τα δυτικά στην οδό Polova στο δυτικό Χλίμποκ», δήλωσε το ινστιτούτο μελετών που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guardian

Δεν ακούει κανένα, ο Νετανιάχου, έθεσε διλήμματα ενώπιον του Κογκρέσου: Η “νίκη” του Ισραήλ θα είναι και νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε στο φιλικό ακροατήριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: